default-image

"Στην ομιλία του ο κ.Τσίπρας ξέχασε τη λέξη μνημόνιο"

Ελλάδα
"Στην ομιλία του ο κ.Τσίπρας ξέχασε τη λέξη μνημόνιο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τη μαγική εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ που "αγωνίζεται", "αντιστέκεται", "πολεμά", ετοιμάζεται για τη "ρήξη με το παλιό" και την "αλλαγή της κοινωνίας", παρουσίασε ο κ. Τσίπρας», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο Σύνταγμα, ενώ του καταλογίζει ότι «στην περίπου 3000 λέξεων ομιλία του ξέχασε την πιο κρίσιμη λέξη: μνημόνιο».

Αναφερόμενη στο μνημόνιο σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το υπέγραψε και ψήφισε στη Βουλή μαζί με τους εκπροσώπους του «παλιού καθεστώτος», με το οποίο «υποτίθεται ότι αναμετριέται».

«Και το μνημόνιο δεν είναι απλώς μια λέξη. Είναι το άθροισμα 223 βάρβαρων μέτρων λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές και που από τη Δευτέρα και για τρία χρόνια θα πρέπει να εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση», επισημαίνει η Λαϊκή Ενότητα.

Παράλληλα, καταλογίζει σε «όποιον ψηφίζει και εφαρμόζει μνημόνια», ότι γίνεται κομμάτι του «παλιού κατεστημένου, στη χειρότερη μάλιστα εκδοχή του».

«Εκτός χειρογράφου, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στη νέα γενιά, σχεδόν την επέκρινε λέγοντας ότι "τα θέλει όλα ή τίποτα, αλλά αυτό δεν γίνεται". Ο μόνος τρόπος για να το σχολιάσει κανείς είναι ο στίχος του Βάρναλη: "αχ, πού 'σαι, νιότη, να 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος"», καταλήγει η Λαϊκή Ενότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News