default-image

Τσίπρας: "Απολύτως επαρκείς οι εξηγήσεις Φλαμπουράρη"

Ελλάδα
Τσίπρας: "Απολύτως επαρκείς οι εξηγήσεις Φλαμπουράρη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κόσμος δεν είναι χαζός, είναι εμφανές ότι αυτό είναι κατασκευασμένο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Παρασκευής αναφορικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη και τη σχέση του με την κατασκευαστική εταιρεία, παρέχοντας πλήρη στήριξη στον πρώην υπουργό.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «απολύτως επαρκείς» τις εξηγήσεις του κ. Φλαμπουράρη και υπογράμμισε πως όλο αυτό είναι «κατασκευή που έγινε για αντιπερισπασμό», καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«Η Ν.Δ. είναι πίσω, όταν ο Μεϊμαράκης βγαίνει ο ίδιος χθες και λέει ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι η λίστα Λαγκάρντ του Τσίπρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Star, ενώ μίλησε και για «προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι σε αυτό τον τόπο είναι όλοι ίδιοι, διότι έχουν να κρύψουν πολλά στα συρτάρια».

«Ο κ. Φλαμπουράρης είναι 50 χρόνια στέλεχος της Αριστεράς και ταυτόχρονα πενήντα χρόνια στον επαγγελματικό βίο και ποτέ στη ζωή του δεν είχε χαρακτηριστεί διαπλεκόμενος. Ο καθένας σε αυτόν τον τόπο έχει μια διαδρομή και μία φήμη», είπε για τον πρώην υπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ανάληψη του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Πήρε μια δουλειά ο άνθρωπος με την εταιρεία του το Νοέμβρη του 2014, πριν γίνουν εκλογές, όταν δεν ήταν ούτε υπουργός, ούτε στέλεχος. Γίνεται η εκλογική διαδικασία, δέχεται την τιμητική πρόταση να γίνει υπουργός και αμέσως αποχωρεί, παραχωρεί τις μετοχές του, φεύγει από το Δ.Σ. της εταιρείας, κάνει τα χαρτιά του να βγει στη σύνταξη. Πού είναι το μεμπτό;».

Δήλωσε, μάλιστα, πως τα νούμερα είναι παραπλανητικά, αφού -όπως είπε- ένα έργο μπορεί να έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. και ο μηχανικός να μην έχει καν κέρδη γι' αυτή τη δουλειά.

Σε ό,τι αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών του κ. Φλαμπουράρη με ιδιωτικό συμφωνητικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως οι μεταβιβάσεις γίνονται έτσι και προβλέπεται ένα χρονικό εύρος μέσα στο οποίο μπορεί να ακολουθήσει συμβολαιογραφική πράξη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται ηθικό ζήτημα, αλλά εάν η γραφειοκρατία τηρήθηκε στο ακέραιο.

Με αφορμή την υπόθεση Φλαμπουράρη, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά και κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «έχει πέσει πολύ χαμηλά τελευταία στην πολιτική αντιπαράθεση» και ότι τον έχει ξαφνιάσει «δυσάρεστα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε στον επικεφαλής του Ποταμιού «ακραίες συντηρητικές θέσεις» σε θέματα όπως το προσφυγικό και «αθλιότητες» με αφορμή τα όσα είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον πατέρα του.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις κατηγορίες ότι μέλη της οικογένειάς του παίρνουν έργα, είπε: «Ο πατέρας και ο θείος μου κατηγορούνται ότι έπαιρναν έργα κατά τη διάρκεια της χούντας. Φυλακίστηκε ο πατέρας μου και μετά πήγαν στη Σαουδική Αραβία και συνέχισαν τις δουλειές τους». Χαρακτήρισε δε «αθλιότητα» τις σχετικές κατηγορίες που του προσάπτονται.

«Δε σας κάνει εντύπωση ότι τα τελευταία επτά χρόνια δεν έχω κατηγορηθεί για τίποτα και λίγο πριν τις εκλογές κατηγορούμαι για το ότι το παιδί μου πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο;» συνέχισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ» ενώ επιρρίπτοντας ευθύνες είπε ότι «επειδή είναι υπεύθυνοι για τόσα σκάνδαλα ρίχνουν λάσπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News