Ελλάδα

Μεϊμαράκης: Στέλνουμε μήνυμα ομόνοιας και όχι διχόνοιας

Τη Δευτέρα θα σχηματίσουμε κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Ομόνοια, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανέφερε, «στέλνουμε παντού μήνυμα ομόνοιας και όχι διχόνοιας» εξηγώντας γιατί επελέγη η πλατεία Ομονοίας για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση, ενώ ανέφερε πως η επιλογή της μέρας δεν είναι τυχαία γιατί, μεταξύ άλλων, γιορτάζει η Σοφία που έχει ανάγκη ο πολιτικός κόσμος.

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε στους νέους, τονίζοντας ότι γνωρίζει πως έχουν άποψη για το μέλλον. Παράλληλα, τους κάλεσε «να μην τους επιτρέπουν να καπηλεύονται το "νέο"».

«Το μόνο νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα Capital Controls» σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης και υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα «πιάνουμε δουλειά, για να φέρουμε δουλειές».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι βαθιά προσηλωμένη στην πρόοδο, τονίζοντας ότι είναι η πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στη χώρα.

«Θέλετε να συνεχίσουμε τα πειράματα ή επιθυμείτε σιγουριά και σταθερότητα;», διερωτήθηκε και σημείωσε ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν το «πείραμα ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμώντας ότι «το πείραμα αυτό τελειώνει την Κυριακή».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στάθηκε σε προεκλογικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προ των εκλογών του Ιανουαρίου. «Ακόμη και εκείνοι που δεν τον πίστευαν, νόμιζαν ότι δεν είχαν τίποτε να χάσουν» σχολίασε και καταλόγισε στην κυβέρνηση αντί να διαπραγματευτεί, κατέφυγε σε ένα «διχαστικό δημοψήφισμα», το οποίο, όπως είπε, είχε τραγικές συνέπειες στην οικονομία. «Αντί να σκίσουν το μνημόνιο, έφεραν ένα χειρότερο», συμπλήρωσε.

«Οι έχοντες περάσανε καλά», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και τόνισε ότι οι αυταπάτες πλέον τελείωσαν. Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη σταθερότητας, συναίνεσης και συνεννόησης «μόνο με όσους θέλουν να συνεννοηθούμε».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε τα περί συγκρότησης εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους «καλύτερους, τους πιο άξιους, τους πιο αποφασισμένους, με τη συμμετοχή των πολιτικών ομάδων που επιθυμούν παραμονή στο ευρώ».

«Η πατρίδα μας βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο», υπογράμμισε και ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή «να τελειώνουμε μια και καλή με το δήθεν που αποδείχθηκε παλιό». «Θα είμαστε με το χαμόγελο και ανοιχτή την αγκαλιά μας σε όλους τους Έλληνες μέχρι να κλείσουν οι κάλπες», εξήγησε.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση της απασχόλησης, την κοινωνική πολιτική, τις επενδύσεις. «Προτεραιότητά μας να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές» επεσήμανε και στάθηκε στην ανάγκη για άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σταμάτημα των capital controls για να τονωθεί η ρευστότητα.

Όπως ανέφερε, είναι στα σχέδια της Ν.Δ. η δημιουργία υπουργείου νέας γενιάς, ενώ ζήτησε από τους πολίτες «ακόμα και αν δεν μας ψηφίσετε, να μπας εμπιστευτείτε». «Αν με ρωτήσετε ποιο μνημόνιο θα έσκιζα, θα σας έλεγα το μνημόνιο Μπαλτά», σημείωσε και τόνισε ότι ο πολίτης πρέπει να έχει συνείδηση και να υπάρχει μία κοινωνία ευθύνης. «Εμείς δεν θέλουμε κοινωνία φόβου, αλλά φορολογικής συνείδηση», εξήγησε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, τόνισε ότι οι πόλεις άρχισαν να βουλιάζουν «εξαιτίας της μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης» και επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Όλοι θυμόμαστε την πρώην υπουργό, την κυρα Τασία να διαπιστώνει ότι οι μετανάστες λιάζονται» επεσήμανε και στάθηκε στην ανάγκη «να είμαστε αμείλικτοι με τους δουλέμπορους». «Άλλο μετανάστευση, άλλο λαθρομετανάστευση και άλλο το προσφυγικό», υπογράμμισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο και για συνταγματική αναθεώρηση, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων. «Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ, γιατί υπάρχει η λίστα Τσίπρα» σχολίασε, ενώ εκτίμησε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, θα ελλοχεύει ο κίνδυνος αστάθειας και νέων εκλογών.

Σύμφνωνα με τον πρέοδρο της Ν.Δ., τη χώρα δεν μπορεί να τη σώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το Ποτάμι, ούτε οι ΑΝΕΛ. Επανερχόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τον χαρακτήρισε «Βαβέλ με συνιστώσες και καθεστωτική αντίληψη που προκαλεί αστάθεια». «Θέλουμε επενδύσεις και δουλειές ή κρατισμό και ανεργία;» διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι η χώρα είναι μπροστά στην τελευταία ευκαιρία.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν «τις υποσχέσεις του Ιανουαρίου με τα αποτελέσματα του επταμήνου». «Έπαιξαν, ρίσκαραν, έχασαν και στέλνουν τον λογαριασμό στους Έλληνες» εξήγησε και στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη για συνεννοήσεις και συνεργασίες.

Μάλιστα, χρησιμοποίησε το παλιό σύνθημα της Ν.Δ. «υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε»

Σχόλια