Ελλάδα

"Θα δεχτώ το Ρωμανό, αφού λάβει άδεια από τη Δικαιοσύνη"

«Θα δεχτώ τον Νίκο Ρωμανό στο ΤΕΙ, εφόσον του δοθεί άδεια από τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Μιχάλης Μπρατάκος σε συνέντευξή του σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ήδη από την Κυριακή το κτίριο του ΤΕΙ βρίσκεται υπό κατάληψη από μια ομάδα περίπου 40 ατόμων που διαμαρτύρονται για την υπόθεση του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, ζητώντας να δοθεί άδεια στον κρατούμενο να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή του.

Οι νεαροί καταληψίες έχουν απομακρύνει και τους φύλακες από τον χώρο του κτιρίου, ενώ απείλησαν ότι θα παραβιάσουν με τροχό τα γραφεία της διοίκησης προκειμένου να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των φωτοτυπικών μηχανημάτων.

«Στις αρχές Ιουνίου, που ήταν εξεταστική περίοδος, εμφανίστηκε έξαλλος ο μπαμπάς του (Νίκου Ρωμανού) μαζί με μια ομάδα αναρχικών εδώ κι απαίτησε από εμένα να κάνω οποιαδήποτε ενέργεια προς τις δικαστικές αρχές και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να επιτρέψουν στο παιδί του να έρθει.

Φυσικά, αυτό δεν είναι θέμα δικό μου, είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Εγώ θα τον δεχτώ, εφόσον τού δώσουν την άδειά του, όπως δέχομαι άλλους 25.000 φοιτητές» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Βήμα 99,5 ο κ. Μπρατάκος.

Ο Νίκος Ρωμανός, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας «δεν ήρθε ούτε ενδιαφέρθηκε από τον Φεβρουάριο μήνα που ολοκληρώθηκε η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου για να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα».

Παράλληλα, σημείωσε πως όλη η λειτουργία του ΤΕΙ έχει σταματήσει. «Έχουμε 25.000 φοιτητές, εκ των οποίων οι 18.000 είναι ενεργοί. Είναι μέσα στο φοιτητικό βίο και περιμένουν τους 40 πότε θα φιλοτιμηθούν να βγουν από εδώ» υποστήριξε ο κ. Μπρατάκος.

Σχόλια