Ελλάδα

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στο "παραλήρημα των Ούγγρων"

Σκληρή και άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις κατηγορίες της Ουγγαρίας ότι οι ελληνικές Αρχές δεν κάνουν όσα θα έπρεπε για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη και να δημιουργούνται προβλήματα στα υπόλοιπα κράτη - μέλη.

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τόσο το παραλήρημα Ούγγρων αξιωματούχων κατά της χώρας μας αλλά, κυρίως, την απαράδεκτη -σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ- συμπεριφορά των δυνάμεων της τάξης της Ουγγαρίας κατά των προσφύγων, ακόμα και βρεφών, που βιώνουν το δράμα και τη δυστυχία του πολέμου» σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας.

«Η χρήση βίας, οι περιπολίες με πυροβόλα όπλα και η εξώθηση αθώων θυμάτων πολέμου στα βαλκανικά ναρκοπέδια δεν συνιστούν συμπεριφορά που προσιδιάζει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο κ. Κούτρας.

Ολοκληρώνοντας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως «είναι προφανές ότι το βάρος της άνευ προηγουμένου τρέχουσας προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να το επωμιστεί μία μόνο χώρα, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα που κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Η έκτακτη αυτή περίσταση απαιτεί ανθρωπιά, συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμό με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και όχι αποτρόπαιο κυνισμό, προκλητικές δηλώσεις, χρήση βίας και επιστροφή σε ψυχροπολεμικά τείχη».

Σχόλια