default-image

ΝΟΔΕ: "Έρχεται φοροκαταιγίδα εξαιτίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

Κρήτη
ΝΟΔΕ: "Έρχεται φοροκαταιγίδα εξαιτίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΝΦΙΑ, αυξημένοι φόροι εισοδημάτων και μάλιστα αναδρομικά, φορολογικά ραβασάκια για αγρότες και φόροι πολυτελούς διαβίωσης είναι αυτά με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο Έλληνας φορολογούμενος αμέσως μετά τις εκλογές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Αναλυτικά, η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες θα βρεθούν εξ απροόπτου λόγω της φοροκαταιγίδας με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι αμέσως μετά τις εκλογές.

Οι ψεύτικες υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. επιφυλάσσουν ένα αναδρομικό "ραβασάκι" πληρωμής φόρου εισοδήματος για περίπου 500.000 φορολογούμενους στην Κρήτη και σε όλη τη χώρα καθώς όσοι συμπεριλαμβάνονται στην αύξηση προκαταβολής φόρου και φόρου πολυτελούς διαβίωσης θα κληθούν τώρα να πληρώσουν αναδρομικά αυξημένο φόρο.

Με το αμέσως επόμενο δυσβάσταχτο πλήγμα για χιλιάδες φορολογούμενος να αποτελεί και ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπενθυμίζεται θα μπορούσε να είχε καταργηθεί, όταν οι μεθοδικές κινήσεις της Ν.Δ. εν καιρώ διακυβέρνησής της έτειναν προς αυτή την ευχάριστη κατεύθυνση, επιδιώκοντας την ανακούφιση των πολιτών από αυτόν το βραχνά. Πορεία την οποία όμως ανέκοψε βίαια η 8μηνη καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Αναδρομικό "ραβασάκι" πληρωμής φόρου εισοδήματος αναμένεται να λάβουν οι αγρότες λόγω της αύξησης της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 55% για τα εισοδήματα του 2014. Για παράδειγμα, ο αγρότης που δήλωσε ετήσιο καθαρό εισόδημα 5.000 ευρώ και του βεβαιώθηκε φόρος 650 ευρώ και προκαταβολή φόρου 178,75 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει με το πρόσθετο εκκαθαριστικό άλλα 178,75 ευρώ.

Επίσης, στη "λίστα" για την αναδρομική πληρωμή φόρου εισοδήματος βρίσκονται και όσοι έχουν στην κατοχή τους πισίνα, σκάφος αναψυχής άνω των 5 μέτρων και Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος με Ι.Χ. 3.000 κυβικών, πρώτης κυκλοφορίας το 2007, βαρύνεται σήμερα με φόρο πολυτελούς διαβίωσης 1.264 ευρώ. Και παράλληλα, θα κληθεί με το πρόσθετο εκκαθαριστικό να πληρώσει επιπλέον 379,2 ευρώ. Όπως και οι επιχειρήσεις ΑΕ και ΕΠΕ. Για παράδειγμα, σε μια επιχείρηση που καλείται να πληρώσει φόρο κερδών 300.000 ευρώ και της βεβαιώθηκε προκαταβολή φόρου άλλων 240.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον 60.000 ευρώ. Σωρεία φόρων τους οποίους, όπως επισημαίνει η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αντιλαμβανόμενη το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι πολίτες, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, άφησε πίσω της η παραιτηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ως δώρο-έκπληξη στους πολίτες που κορόιδευε όλο αυτό το διάστημα και θα αναγκαστεί να ισοσταθμίσει η νέα κυβέρνηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News