default-image

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Ελλάδα
Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου "επιβεβαιώνεται" το ντέρμπι των δύο μεγάλων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη της Νέας Δημοκρατίας, σε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζοντας και τα δύο κόμματα την άνοδό τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του διαδικτυακού Βήματος, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝ.ΕΛ. με 3%.

Ο Τσίπρας προηγείται οριακά του Μεϊμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%. Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της Νέας Δημοκρατίας.

4 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις 4 από τις 5 μονάδες μειώνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, σε δημοσκόπηση της Provata για την Εφημερίδα των Συντακτών, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτέμβρη.

Η δημοσκόπηση προβλέπει την είσοδο οκτώ κομμάτων στη Βουλή, ενώ στο 15% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28% έναντι 24% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ την τρίτη θέση φαίνεται να λαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 7,5%.

Ακολουθούν με ποσοστό 5% το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ το «εισιτήριο» για τη Βουλή φαίνεται να παίρνουν και οι «πρωτοεμφανιζόμενοι» Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με ποσοστό 3%.

Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%. Στο 1,5% είναι το άκυρο/λευκό και η αποχή ανέρχεται στο 10%.

Αναφορικά ως προς την προέλευση των αναποφάσιστων κατατάσσονται: 38% ΣΥΡΙΖΑ, 8% Νέα Δημοκρατία, 7% Ποτάμι και 13% Αποχή - Άκυρο. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15% και τα υπόλοιπα στο 19%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News