default-image

Αντιπροσωπεία "Ποταμιού" στο δήμαρχο Αγ. Νικολάου

Ελλάδα
Αντιπροσωπεία "Ποταμιού" στο δήμαρχο Αγ. Νικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το κεντρικό κράτος θέλει να κρατά τα "κερκέλια στα χέρια του", χωρίς να τα δίνει στους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι δυστυχώς μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να εξαρτώνται από αυτό!», στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία υποψηφίων βουλευτών, από το "Ποτάμι" και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Σπύρο Δανέλλη (βουλευτή Κρήτης) και Περράκη Αναστάση (ερευνητή)  υποψήφιο βουλευτή νομού Λασιθίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζερβός, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης είπε: «Με χαρά δέχτηκα σήμερα στον Δήμο, την αντιπροσωπεία των υποψηφίων από το "Ποτάμι" λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και θέλω να υπογραμμίσω ότι η συμμετοχή ανθρώπων - αναφερόμενος στον κ. Δανέλλη - που έχουν θητεύσει στον χώρο της Τ.Α και που έχουν κληθεί να επικοινωνήσουν άμεσα με τον πολίτη-χωρίς «παραμορφωτικά φίλτρα», όπως συμβαίνει στα υψηλά κλιμάκια, είναι άνθρωποι ιδιαίτερης κουλτούρας, λογικής, και ευαισθησίας και αν μη τι άλλο είναι σημαντική.

«Ελπίζουμε», σημείωσε «ότι στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, το "Ποτάμι", από την πλευρά του, με την όποια δυνατότητα του δώσει ο Ελληνικός λαός θα συμβάλλει ώστε πραγματικά να εδραιωθεί η Ευρωπαϊκή κανονικότητα στους δήμους, στη δύσκολη εποχή των μνημονίων που διανύουμε».

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο "Ποτάμι", γιατί όπως είπε θεωρεί ότι «είναι από τις δυνάμεις που στηρίζουν την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας και ελπίζω ότι το αποτέλεσμα το οποίο θα προκύψει την ερχόμενη Κυριακή θα είναι το καλύτερο δυνατόν για τους Έλληνες πολίτες».

«Πιστεύουμε στον αναβαθμισμένο ρόλο της Τ.Α», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σπύρος Δανέλλης, υπογραμμίζοντας ότι «το όργανο αυτό της πολιτείας, καλείται σήμερα όχι μόνον να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και μάλιστα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και σε ανάγκες που δεν συνάδουν με τις θεσμικές του υποχρεώσεις και σχετίζονται κυρίως με τις ελλιπείς παροχές του κράτους πρόνοιας προκειμένου να ανακουφιστούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα πληθυσμών».

Στο "Ποτάμι" σημείωσε «θεωρούμε ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για να γυρίσουμε σελίδα και να περάσουμε επιτέλους στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, την υλοποίηση μιας σειράς μεγάλων μεταρρυθμίσεων, που μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκαν από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και που ήταν οι βασικές αιτίες της χρεωκοπίας, η οποία μας οδήγησε στα μνημόνια…».

Ο κ. Δανέλλης χαρακτήρισε ως "Μητέρα" των μεταρρυθμίσεων - αυτή του δημοσίου τομέα - ζητώντας από την κοινωνία των πολιτών να δώσει δύναμη στο "Ποτάμι", ώστε να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα προς την κατεύθυνση που έχει ανάγκη ο τόπος και η ίδια η κοινωνία.

Ο κ. Περράκης Αναστάσης ερευνητής- υποψήφιος βουλευτής Ν. Λασιθίου με το "Ποτάμι", ο οποίος παρευρέθηκε στην παραπάνω συνάντηση σημείωσε ότι: «πιστεύουμε σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη ζωή μας».

Συγκεκριμένα κατέθεσε την εμπειρία του, την ευαισθησία, όσο και τις γνώσεις του - ως εργαζόμενος σε νοσοκομείο του εξωτερικού - για το επίμαχο ζήτημα της αναβάθμισης του τομέα υγείας στο Λασίθι, που υφίσταται λόγω της ιδιαιτερότητας των μεγάλων αστικών κέντρων του νομού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση των εκπροσώπων του κινήματος ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη λύση, με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News