default-image

Ιεράπετρα: Ξεκίνησε κανονικά η λειτουργία των παιδικών

Ελλάδα
Ιεράπετρα: Ξεκίνησε κανονικά η λειτουργία των παιδικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2015 -2016 και την ανανέωση των συμβάσεων των παιδαγωγών, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ιεράπετρας.  

Σε πρώτη φάση στους σταθμούς φιλοξενούνται βρέφη και νήπια που ανήκουν στους ωφελούμενους του ΕΣΠΑ, ενώ όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, «σε λίγες μέρες μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για τις αιτήσεις που έγιναν μέσω Δήμου, αναμένεται να καλυφθούν και άλλες θέσεις με καταβολή μηνιαίων τροφείων».

Κατά τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν κανονικά επτά παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Ιεράπετρας και στις κατά τόπους Τοπικές Κοινότητες, ανάμεσα στους οποίους και ένας παιδικός σταθμός ΑμΕΑ.  

Όπως τόνισε η κ. Χατζημαρκάκη, «οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας αποτελούν χώρο αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Παρέχουν ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές τάσεις και βοηθούν τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα , σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Υποστηρίζονται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς και από άλλες ειδικότητες, όπως γιατρό, μουσικό, γυμναστή, κ.α και προσφέρουν στα παιδιά ένα πλούσιο πρόγραμμα, βοηθώντας τα να προσαρμοστούν στο προσχολικό περιβάλλον».

Παρά τις δυσκολίες αυτής της περιόδου, «η πρόθεση του Δήμου», ανέφερε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, «είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων ώστε να εξυπηρετηθούν και παιδιά που δεν ανήκουν στους ωφελούμενους του προγράμματος ΕΣΠΑ, αλλά μπορούν να φιλοξενηθούν στους σταθμούς καταβάλλοντας μηνιαία τροφεία. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και να ανακοινωθούν και γι' αυτήν την κατηγορία δικαιούχων τα αποτελέσματα.

Η προσπάθεια του Δήμου και για τη φετινή χρονιά ήταν να κρατηθούν τα τροφεία στο ίδιο ποσό με τα προηγούμενα χρόνια, των 65 ευρώ ανά μήνα, προκειμένου σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τους γονείς», κατέληξε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News