default-image

Μεϊμαράκης: "Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό"

Ελλάδα
Μεϊμαράκης: "Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα τόσο θα πιέζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Ευ. Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για συνεργασία την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «απαιτείται όλος ο παραγωγικός κόσμος της χώρας που έχει μείνει όρθιος να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά στην προσπάθεια αυτή που άλλωστε δε δείχνει να έχουμε μεγάλες διαφορές».

«Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις», όπως είπε, «δεν είναι δεξιές και αριστερές. Ακόμα και αν δε θέλει οφείλει να μας δώσει την ανοχή του στην υλοποίηση αυτών των θεμάτων», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος και χαρακτήρισε καταστροφικές τις εκλογές. «Οι εκλογές δεν είχαν λόγο να γίνουν», είπε ενώ άφησε αιχμές πως ο κ. Τσίπρας πριμοδοτεί με την πολιτική του τη Χ.Α.

Σύμφωνα πάντως, με τον κ. Μεϊμαράκη «όσο η χώρα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα τόσο θα πιέζονται τα ποσοστά της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα πως η Ν.Δ. πρεσβεύει το παλιό λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα 18 ετών και επανέλαβε την πρότασή του για εθνική συναίνεση. «Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε. Οι δανειστές θα υποχωρήσουν πολύ πιο εύκολα αν εμείς είμαστε ενωμένοι», εκτίμησε.

Οι βασικές κατευθύνσεις

Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε σε γενικές γραμμές το πως θα κινηθεί την επομένη των εκλογών μια κυβέρνηση της Ν.Δ. τονίζοντας πως στόχος του είναι να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Τον Νοέμβριο που θα πάμε στην αξιολόγηση τα 3 δισ. που θα πάρουμε θα τα ρίξουμε κατευθείαν στην αγορά για να μπορέσει η αγορά να αναπνεύσει», είπε ενώ έδωσε έμφαση και στα μεγάλα έργα.

«Το μνημόνιο προβλέπει ύφεση. Αν εμείς μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα και να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση ΕΣΠΑ τότε η ύφεση δε θα είναι αυτή που προβλέπεται στο μνημόνιο», είπε ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα να περιοριστούν τα σκληρά μέτρα.

«Αν μέχρι και το Πάσχα του 16 καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως των μεταρρυθμίσεων, θα έχουμε πιθανότητες να λιάνουμε κάποιες πτυχές του μνημονίου. Για να πάω να συζητήσω πρέπει να έχω εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράω τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δε θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.

«Η ανάπτυξη είναι για τους πολλούς. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για τους λίγους. Το αναπτυξιακό σχέδιο πρέπει να γίνει από μια εθνική ομάδα Δεν έχουν χρώμα τα αναπτυξιακά προγράμματα» είπε καλώντας τον κ. Τσίπρα να συμμετάσχει στη συζήτηση.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να έρθει σε αυτά, είτε μετέχει στην κυβέρνηση είτε όχι. Εμείς ζητήσαμε να πάμε στην ομάδα διαπραγμάτευσης και δεν μας δέχτηκε» τόνισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας λέγοντας πως «η μεγαλύτερη αποεπένδυση υπήρξε όταν μπήκαν τα κάπιταλ κοντρόλ».

Για τις κατηγορίες περί διαπλοκής

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό. Δεν περίμενα ότι θα δηλητηρίαζε το κλίμα φέροντας δήθεν υποθέσεις διαφθοράς. Εγώ ακόμα και τώρα δεν κάνω χρήση θεμάτων που αφορούν συνεργάτες του. Αυτή είναι η ηθική της αριστεράς; Πώς θα σπιλώσεις καθαρούς ανθρώπους; Ο πρωθυπουργός εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;» είπε ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στην υπόθεση Φλαμπουράρη.

«Ο Τσίπρας έπαθε μετάλλαξη. Μου λέει συνέχεια ψέματα, δηλητηριάζει τη ζωή του τόπου. Βλέπει ότι εγώ δεν σηκώνω το θέμα Φλαμπουράρη, Κατρούγκαλου, Βαλαβάνη. Τους εγκαλώ γιατί πρώτοι άρχισαν να ξεφεύγουν, να βρίζουν» είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως η συζήτηση είναι σε εξέλιξη.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Είμαστε υπέρ της ενοποίησης ταμείων» τόνισε υπενθυμίζοντας πως στην ουσία τα δημοσιονομικά μέτρα τα έχει περάσει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Κυριακή των εκλογών επισημαίνοντας πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα υπάρχει κυβέρνηση.

«Αν είμαστε πρώτοι θα υπάρχει κυβέρνηση. Αν ο κ. Τσίπρας είναι πρώτο κόμμα δεν θα υπάρχει κυβέρνηση» είπε, ενώ αποκάλυψε πως ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται ονόματα για την κυβέρνησή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News