default-image

Ενημερώθηκε για τις δυσκολίες στο ΚΕΘΕΑ ο Μ. Συντυχάκης

Κρήτη
Ενημερώθηκε για τις δυσκολίες στο ΚΕΘΕΑ ο Μ. Συντυχάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) "Αριάδνη" πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη.

Ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των περικοπών στη χρηματοδότηση και την υποβάθμιση των δομών, ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται στον αέρα, αφού πληρώνονται μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Μάλιστα, το νέο ΕΣΠΑ θα έχει πιο αυστηρά κριτήρια χρηματοδότησης όπως την υψηλή κεφαλαιακή απόδοση, κάτι που θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο δομές σαν αυτές.

Στην παρέμβασή του ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «το ΚΚΕ παλεύει για να μην υπάρξει συμβιβασμός του λαού και της νεολαίας με το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης. Σήμερα υπάρχει τρόπος να περιοριστεί το φαινόμενο της αυτό σημαντικά, αρκεί να παρθούν αποφασιστικά μέτρα πρόληψης. Αρκεί να δοθεί η ευκαιρία στους χρήστες να νικήσουν την εξάρτηση μέσα από στεγνά προγράμματα θεραπείας και επανένταξης. Είναι τουλάχιστον ανήθικο και δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής και στο ζήτημα των ναρκωτικών τα στεγνά προγράμματα που υπάρχουν - και αποδεδειγμένα έχουν αποτελέσματα - να υποχρηματοδοτούνται εξαιτίας του υψηλού κόστους. Θα παλέψουμε, ως ΚΚΕ, με όλες μας τις δυνάμεις μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στους μαζικούς φορείς, στη Βουλή, παντού, με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε έτσι ώστε το τρίπτυχο πρόληψη-απεξάρτηση-επανένταξη, να γίνει πραγματικότητα με συγκεκριμένες προτάσεις που η υλοποίησή τους μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τις καθημερινές μάχες που δίνουν μέχρι το τέλος και κυρίως αύριο μέσα στην κοινωνία, μέσα από τους λαϊκούς αγώνες, όλοι μαζί να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μία νέα κοινωνία που θα σημαίνει ρήξη με αυτό το σάπιο σύστημα, ρήξη με το αστικό κράτος που μας οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά, όλοι θα μπορούν να προσφέρουν για την κοινωνία με λαϊκή ευημερία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Τέλος, ο κ. Συντυχάκης κάλεσε «το λαό και τη νεολαία να ενισχύσουν αποφασιστικά στις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα», όπως είπε, «που έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Να απαιτήσουν για άλλη μια φορά "ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις". Για το λαό, για τα συμφέροντά του, η μόνη ψήφος που αύριο θα επιστρέψει σε αυτόν ως δύναμη αντίστασης απέναντι στο νέο μνημόνιο, αλλά και αντεπίθεσης στην πάλη για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, τη λαϊκή εξουσία με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News