default-image

Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Αλεξάνδρεια

Ελλάδα
Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Αλεξάνδρεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα, 14η Σεπτεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, ως και της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, συμπροσευχομένων του Σεβ. Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου.

Επίσης, στην Ευχαριστιακή Σύναξη παρέστη και ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Κηρύττων τον θείο λόγο ο Μακαριώτατος, ανεφέρθη στην ιστορική και εννοιολογική σημασία της εορτής, τονίσας την σπουδαιότητα της θυσιαστικής αγάπης έτσι όπως την εμπνέει ο Τίμιος Σταυρός, και ευχήθηκε η χάρις του να ενδυναμώνει και να προστατεύει όλους τους χειμαζομένους χριστιανούς, αναφέροντας μάλιστα ότι κατά το πρόσφατο ταξίδι Του στην Ρωσία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πατριάρχη Κύριλλο για τους διωγμούς των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή. Ας σημειωθεί, ότι τα πατριαρχικά άμφια που έφερε κατά την σημερινή Θεία Λειτουργία, εμπνευσμένα από σχέδια του Τσάρου Αλεξέι Μιχαήλοβιτς τον 17ο αι., είναι δώρο του Πατριάρχου Κυρίλλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News