default-image

29 Σεπτεμβρίου καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Ελλάδα
29 Σεπτεμβρίου καταθέτει ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσει η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, πρώτου μάρτυρα στη λίστα του κατηγορητηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με βασικούς πρωταγωνιστές πρώην και νυν βουλευτές αλλά και τον γενικό γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο.

Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της στην ανάγνωση του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα , μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης ενημέρωσαν το δικαστήριο πως  κάποιοι εκ των κατηγορουμένων , σε διάλειμμα της δίκης δέχθηκαν επιθέσεις με καφέδες  από μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς στο χώρο που κρατούνταν. Οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «ψυχολογική πίεση», υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά» και καταγγέλλοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται η δίκη.

«Σας υπενθυμίζω ότι η δίκη διεξάγεται εδώ», απάντησε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, με την υπεράσπιση να επιμένει «Δεν μπορούσαν να κρατηθούν με ασφάλεια;». Η πρόεδρος απευθυνόμενη στον υπεύθυνο της αστυνομικής φρουράς παρατήρησε: «Λάβετε τα μέτρα σας, αυτά είναι παρατράγουδα, δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτά τα πράγματα. Είναι το δεύτερο περιστατικό, να μην υπάρξει τρίτο. Λάβετε τα μέτρα σας».

Υπενθυμίζεται οτι η δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς διεξάγεται σε διπλανή αίθουσα αυτής στην οποία εκδικάζεται η  δίκη της Χρυσής Αυγής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News