default-image

Guardian: Αναποφάσιστοι και Debate θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Ελλάδα
Guardian: Αναποφάσιστοι και Debate θα κρίνουν το αποτέλεσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του διεθνή Τύπου βρίσκεται η αποψινή τηλεμαχία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian, εκτιμάται πως το αποτέλεσμα εξαρτάται από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και από την σημερινή τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο, Τσίπρας και Μεϊμαράκης εμφανίζονται ισόπαλοι ουσιαστικά, με την δημοτικότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί σημαντικά μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου αλλά και την ταυτόχρονη υπερίσχυσή του στο ζήτημα της καταλληλότητας για τη θέση του πρωθυπουργού.

«Το αποτελέσματα τελικά μπορεί να κριθεί από το debate», δήλωσε ο Αριστείδης Χατζής, ένας πολιτικός αναλυτής. «Πολλοί από το 10% που παραμένουν αναποφάσιστοι είναι γυναίκες που προέρχονται από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γενικώς πιο φιλικοί προς τον Τσίπρα.

Όπως αναφέρει η Guardian, «ο Μεϊμαράκης, ο οποίος αποτελεί σοβαρή απειλή στον κάποτε αήττητο Τσίπρα, επέμενε ότι όποιος κι αν κερδίσει, η επικίνδυνη κατάσταση της οικονομίας σημαίνει ότι θα απαιτηθεί μια κυβέρνηση συνασπισμού».

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση. Κανένα κόμμα, ακόμη και αν μπορεί να κυβερνήσει μόνο του, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μεταρρυθμίσεων από μόνο του στο κοινοβούλιο. Ακόμη και με 151 έδρες, θα δημιουργήσουμε συμμαχίες», δήλωσε μιλώντας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης από τη μεριά τους έδωσαν έμφαση στην σημασία της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση θα προκύψει.

Η εκταμίευση των κεφαλαίων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, από τις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Οι περισσότερες θα πρέπει να ψηφιστούν τον Οκτώβριο εγκαίρως ώστε να προχωρήσει η πρώτη αξιολόγηση της οικονομικής προόδου της Αθήνας από τους πιστωτές.

«Η έγκαιρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μετά από τις εκλογές, είναι φυσικά ζωτικής σημασίας, και ο χρόνος είναι περιορισμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ., ενώ παράλληλα αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν ότι «θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έντονες συνομιλίες για το χρέος, στους επόμενους μήνες. Το αποτέλεσμα των εκλογών της επόμενης Κυριακής θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στο κατά πόσο θα συμβεί αυτό», σύμφωνα με την Guardian.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News