Ελλάδα

Μυτιλήνη: Ιρανοί μετανάστες απεγκλώβισαν πυροσβέστες που έπεσαν σε χαράδρα

Μάρτυρες της ανατροπής και της πτώσης σε χαράδρα στη Μυτιλήνη ενός πυροσβεστικού οχήματος στο οποίο και επέβαιναν δυο πυροσβέστες έγιναν το Σάββατο τέσσερις Ιρανοί μετανάστες, οι οποίοι και βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Οι Ιρανοί κατέβηκαν στη βάθους πέντε μέτρων απότομη πλαγιά, προσέγγισαν το όχημα και προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες πυροσβέστες.

Οι μετανάστες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρέμειναν στο σημείο και βοήθησαν και στην επιχείρηση ανάσυρσης των εγκλωβισμένων πυροσβεστών και στην παραλαβή τους από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο αστυνομικός Συμεών Δουκάκης, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, που ήταν παρών στο συμβάν δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1: «Οι μετανάστες από το Ιράν βοήθησαν ουσιαστικά στον απεγκλωβισμό των πυροσβεστών και μάλιστα τραυμάτισαν τα χέρια και τα πόδια τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού. Τους ευχαρίστησα και τους έδωσα συγχαρητήρια για την πράξη τους προς τους συνανθρώπους τους που βρίσκονταν σε κίνδυνο».

Σημειώνεται ότι οι δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύονται προληπτικά αφού διαπιστώθηκε πως δεν φέρουν σοβαρά τραύματα. Οι τέσσερις Ιρανοί κατευθύνθηκαν στη Μυτιλήνη.

Σχόλια