default-image

Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. είναι με την Ευρώπη του Σόιμπλε

Κρήτη
Αλ. Τσίπρας: Η Ν.Δ. είναι με την Ευρώπη του Σόιμπλε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έβαζε το συμφέρον του κόμματος πάνω από το Σύνταγμα και το συμφέρον του λαού και της χώρας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο "Έθνος" και επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση ανετράπη από αριστερούς βουλευτές. Ο κ. Τσίπρας επίσης, καταλογίζει ευθύνες στη Ν.Δ., η οποία όπως χαρακτηριστικά λέει είναι με την Ευρώπη του κ. Σόιμπλε.

«Αποδείχτηκε ότι μπορούμε καλύτερα επειδή βάζουμε πάνω από όλα, τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Φέραμε λοιπόν μια συμφωνία η οποία παρά τις δυσκολίες της βάζει επί τάπητος το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, θέτει ως προτεραιότητα την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων που για χρόνια κρυβόταν κάτω από το χαλί, μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 20 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ξαναθέτει το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εξασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ και φυσικά συνοδεύεται από ένα επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Όπως εκτιμά, τα γεγονότα δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα κατάφερε καλύτερα από τη Ν.Δ. στη διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στην εκλογική συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι σε όλες τις μετρήσεις ενισχύεται σημαντικά, ενώ υπογράμμισε ότι η επιλογή του λαού θα είναι τέτοια ώστε να δοθεί ένα μήνυμα ηχηρό και να προκύψει λύση κοινωνικής οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

«Δεν θα επαναφέρει ο λαός μας στην εξουσία αυτούς που καταψήφισε πριν λίγους μήνες. Δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που μας έφερε μέχρι εδώ, που θέλει να συγκαλύψει αμαρτίες, να δώσει πίσω ότι καταφέραμε στη διαπραγμάτευση, να κρύψει ξανά στα συρτάρια του τις λίστες της φοροδιαφυγής», σημείωσε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι οι ψηφοφόροι και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ κατανοούν σαφέστατα τις πολιτικές επιλογές του κόμματος, ενώ απαντώντας σε όσους λένε ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, τονίζει ότι η κυβέρνηση «παρά την πρωτοφανή χρηματοπιστωτική ασφυξία και την  έντονη αντιπαράθεση με ισχυρούς συντηρητικούς κύκλους στην Ευρώπη κατάφερε να περάσει τον νόμο για τις 100 δόσεις, να ξεκινήσει το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, να ανοίξει την ΕΡΤ, να επαναπροσλάβει όσους αντισυνταγματικά απολύθηκαν αλλά και να εκκινήσει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που θα στηρίζεται στον κόσμο της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, υπογράμμισε ότι η αντιπαράθεση μαζί του είναι πολιτική και όχι προσωπική «αν και ο ίδιος θα ήθελε να τη μετατρέψει σε τέτοια». «Είναι αντιπαράθεση πολιτική που σχετίζεται με τα διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα που επιδιώκει να εκπροσωπεί ο καθένας μας», συμπληρώνει.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παρατηρεί ότι ήταν λειτουργική και απέδωσε καρπούς παρά τις μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. «Διότι οι ΑΝΕΛ αποτέλεσαν έναν σημαντικό σύμμαχο στον αγώνα μας κόντρα στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στη χώρα», πρόσθεσε και ευχήθηκε η συνεργασία να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

Ερωτηθείς αν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τη Ν.Δ., καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι θέλει να απελευθερώσει απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα να κάνει κι άλλες απολύσεις στο δημόσιο, καθώς και να διαλύσει το ασφαλιστικό.

«Θέλουν την εφαρμογή της Συμφωνίας με νεοφιλελεύθερο πρόσημο ενώ εμείς από την άλλη μεριά θέλουμε να δώσουμε μάχη για τη βελτίωση της σε μια σειρά σημεία και την ίδια στιγμή να υλοποιήσουμε ένα παράλληλο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνικής πλειοψηφίας, των αγροτών, των μισθωτών, των ανέργων, των μικρομεσαίων. Δεν μπορούν να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις με την Νέα Δημοκρατία γιατί όπως σας εξήγησα η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν διαφορετικά κοινωνικά συμφέροντα και έχουν αντίθετο στρατηγικό προσανατολισμό σε έναν αστερισμό  κομβικών πεδίων», εξηγεί ο κ. Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News