Ελλάδα

"Δεν είναι δεδομένο ότι θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση"

«Να μη θεωρείτε δεδομένη τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην 80ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε, «τα παλαιά κόμματα εξουσίας δεν προτιμούν το Ποτάμι και η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αποκλείσουμε τους ανεπάγγελτους των κομμάτων».

Για την επομένη των εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου για να συμφωνήσουν στις προτεραιότητες, ώστε να μην κάνουν σαμποτάζ, και να γίνει μια νέα συνάντησή τους, με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση προγράμματος.

Επανέλαβε, ακόμη, σύμφωνα με το tvxs.gr, την άποψη πως «είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Ελπίζουμε και στη Ν.Δ. και στο ΣΥΡΙΖΑ οι λίγοι άνθρωποι που κρατούν τη λογική τους να είναι σύμμαχοι στο να αλλάξουμε τη χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε μάλιστα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ζητάει αυτοδυναμία και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας πέταξε την ευκαιρία που του έδωσε ο λαός και το να ζητάει τώρα αυτοδυναμία, νομίζω ότι είναι σενάριο αστειότητας».

Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είπε ότι «έχει δώσει μεν καλά δείγματα σχολιαστή, αλλά αυτό δεν είναι επαρκές προσόν για κάποιον που θέλει την πρωθυπουργία. Ο κ. Μεϊμαράκης σχεδόν διορίστηκε. Η Ν.Δ. δεν τόλμησε καν να εκλέξει αρχηγό».

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις θεωρίες για επιστροφή στη δραχμή επισημαίνοντας ότι «περιθωριοποιούν τη χώρα και τη θέτουν μακριά από τους συμμάχους της»., δείχνοντας τη ΛΑΕ.

Τέλος, υποστήριξε ότι το Ποτάμι φέρνει το «νέο» όχι ηλικιακά, αλλά τις νέες ιδέες και μυαλά επισημαίνοντας ότι «αυτή η χώρα θα κυβερνηθεί από τα σπινθηροβόλα μυαλά που έχει η κοινωνία και όχι από τις αράχνες των κομματικών γραφείων».

Σχόλια