default-image

Θεοδωράκης από τα Χανιά: "Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε"

Κρήτη
Θεοδωράκης από τα Χανιά: "Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού να κάνει το Ποτάμι πρωταγωνιστή της επόμενης ημέρας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε. Έχουμε τους ανθρώπους. Για μας όμως δεν είναι πάνω απ' όλα η εξουσία αλλά οι αρχές και το κατά πόσο θα είμαστε χρήσιμοι σε μια διακυβέρνηση», τόνισε χθες Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Δημοτικό Κήπο Χανίων, το σημείο από όπου είχε εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία όταν ίδρυσε το Ποτάμι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα στην Κρήτη, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Ποταμιού, που, όπως τόνισε, είναι να δημιουργηθούν δουλειές για να μειωθεί η ανεργία, η σύγκρουση με τη διαφθορά και η Παιδεία.

«Πρώτον, οι δουλειές και η πάταξη της ανεργίας, δεύτερον, η σύγκρουση με τη διαφθορά: τη μικρή και μεγάλη διαφθορά, γι' αυτό και προτείναμε τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αρχής Προμηθειών. Να μην μπορεί ένας υπουργός με μία υπογραφή να γίνεται πλούσιος. Η τρίτη μας προτεραιότητα», τόνισε, «είναι η Παιδεία. Αν η χώρα δεν αναβαθμίσει και δε διορθώσει τα κακώς κείμενα στην παιδεία η κρίση θα ξανάρθει στη χώρα».

Ακόμα, μίλησε για το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού, τα κακώς κείμενα του παλαιοκομματισμού και «τις αμαρτίες της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα ακριβά», όπως είπε, ενώ δεσμεύτηκε ότι κανένας νέος φόρος δε θα φορτωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Έχοντας φτάσει μερικές μόνο μέρες πριν τις εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα ζήτησε την ψήφο του κόσμου τονίζοντας: «Γιατί εμείς λέμε ότι μπορούμε. Τους άλλους τους πληρώσαμε ακριβά. Μας κόστισαν πολύ ακριβά τα πειράματά τους. Μας κόστισε το κομματικό κράτος τους. Τώρα ψηφίζουμε Ποτάμι. Είναι παραλογισμός να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος και να νομίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να πείσουμε τους Έλληνες ότι ένα χρήσιμο Ποτάμι είναι αυτό που θα αλλάξει την πορεία της χώρας».

Ο κ. Θεοδωράκης δεσμεύτηκε απέναντι στο λαό της Κρήτης και της χώρας λέγοντας: «To Ποτάμι δεσμεύεται: κανένας νέος φόρος. Όσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο πιο δυναμικά θα αποτρέπουμε το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέοι φόροι. Αυτό μπορεί να γίνει, αρκεί να κοπούν οι σπατάλες στα ρετιρέ της εξουσίας».

«Κυβέρνηση με νέα πρόσωπα»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στην προεκλογική ομιλία του από τα Χανιά μίλησε για το βασικό στόχο του Κινήματος, που είναι η αποτροπή νέων εκλογών. Συγκεκριμένα είπε πως «δεν μπορεί κάθε φορά που ο Τσίπρας νιώθει αδυναμία να πηγαίνει σε δημοψήφισμα ή εκλογές. Και βέβαια χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας… ο κορμός μιας νέας κυβέρνησης θα πρέπει να αποτελείται από νέα πρόσωπα».

Στη συνέχεια, όπως το συνηθίζει πάντα, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών σχετικά με την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και το σχεδιασμό της επόμενης μέρας για τη χώρα. Κλείνοντας είπε: «Το Ποτάμι είναι το κίνημα της λογικής. Δεν είμαστε οι απερίσκεπτοι που μιλούν για το πώς θα διαχειριστούμε τη φτώχεια. Είμαστε ένα προοδευτικό κίνημα λογικής που λέει σημασία έχει να παράγουμε πλούτο σα χώρα για να μπορούμε να μαλώνουμε μετά για το πώς θα τον μοιράσουμε. Η κοινωνική δικαιοσύνη έρχεται μόνο όταν υπάρχει πλούτος. Έχουμε τις λύσεις, έχουμε τους ανθρώπους. Τώρα Ποτάμι».

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Ρεθύμνου, Χανίων και Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας και παρά την υπερβολική κούραση, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε το Ρέθυμνο, όπου μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές του νομού και εθελοντές περπάτησε στην παλιά πόλη. Για δυο ώρες συνομίλησε με πολίτες, αντάλλαξε απόψεις με νέους και καταστηματάρχες, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο Ποτάμι και κατόπιν έφυγε για το Ηράκλειο, απ' όπου νωρίς το πρωί αναχωρούσε για Θεσσαλονίκη.

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία του κινήματος στο νομό Ρεθύμνου με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κήπο της πόλης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, και ιδιαίτερα αγαπητός στο Ρέθυμνο, κ. Γιώργος Γραμματικάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News