default-image

FTSE Group: Αποφασίζει σήμερα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία
FTSE Group: Αποφασίζει σήμερα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί από την FTSE Group το εάν το Χρηματιστήριο της Αθήνμας θα παραμείνει ή όχι στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών (developed markets).

Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών του FTSE μαζί με άλλες 21 αγορές (ανάμεσα σε αυτές είναι Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Καναδάς, Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ- Κονγκ, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Ν. Κορέα, Ισπανία, Σουηδία).

Η FTSE Group, στην ενδιάμεση αναθεώρηση που είχε κάνει τον Μάρτιο είχε τοποθετήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε βάση παρακολούθησης (watch list) για πιθανή υποβάθμιση στην κατηγορία των αναπτυσσόμενων αγορών.

Παρόλο που τίποτα δεν μπορεί να προεξοφλείται η αναστολή των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο επί ένα μήνα και η επιβολή περιορισμών στις συναλλαγές των Ελλήνων ιδιωτών επενδυτών πιθανόν να αποτελέσουν παράγοντες που θα συνυπολογιστούν στην απόφαση του FTSE Group.

Ο πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος εξέφραζαν τις προηγούμενες ημέρες την αισιοδοξία ότι η FTSE Group θα κρατήσει στην κατηγορία των ανεπτυγμένων την ελληνική αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News