default-image

Καμμένος στη ΔΕΘ: "Πρωθυπουργός Τσίπρας, εγγυητής ΑΝ.ΕΛ."

Ελλάδα
Καμμένος στη ΔΕΘ: "Πρωθυπουργός Τσίπρας, εγγυητής ΑΝ.ΕΛ."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμος για συνέχιση της «έντιμης», όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Ο Πάνος Καμμένος αναγνώρισε αρνητικά σημεία στη συμφωνία, όπως ο ΕΝΦΙΑ, και η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τα οποία χαρακτήρισε απαραίτητα στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, τονίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα του θα παλέψει για την αλλαγή τους.

Στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε ακόμα στα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας, τα οποία θα προωθήσουν οι ΑΝ.ΕΛ., εφόσον συμμετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση.

«Η επιλογή είναι μία: είτε θα γυρίσουμε σελίδα για να μπει η χώρα στην ανάπτυξη, είτε θα γυρίσουμε πίσω όπου καιροφυλακτούν οι δεινόσαυροι», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μετά τις εκλογές δε θα υπάρχει Μεϊμαράκης, ίσως και Φώφη»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά τις εκλογές «δεν θα υπάρχει» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ίσως και η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «ο λαός θέλει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα με εγγυητή της σταθερότητας τους Ανεξάρτητους Έλληνες».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον κάλεσε να απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσε στο χθεσινό ντιμπέιτ, ενώ άφησε αιχμές για το ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. θα έχουν πάνω από 150 βουλευτές στη νέα Βουλή και θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Κατά τον ίδιο, το δίλημμα των εκλογών είναι «ή θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη ή θα επιστρέψουν οι δεινόσαυροι».

Χαρακτήρισε «έντιμη» τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα και αποκάλυψε ότι, πριν κυκλοφορήσει το προεκλογικό σποτ με τον μικρό Αλέξη να έχει σπασμένο το αριστερό του χέρι, το έδειξε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Του το έδειξα μια μέρα πριν, του άρεσε, έχει χιούμορ και ανοιχτό μυαλό. Είναι αριστερός και αριστερός», είπε.

Σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες με το ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Ξέρετε πόσες φορές πήγε η κ. Ξουλίδου στο υπουργείο Παιδείας και τι σκοτωμός έγινε με τον κ. Μπαλτά για την αριστεία;».

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι έκανε πραγματική και σκληρή διαπραγμάτευση, ενώ «οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντάλλασσαν ερωτικές επιστολές με την τρόικα και εκτελούσαν τις εντολές της».

Κατηγόρησε τη Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ότι όσο ο κ. Τσίπρας έδινε μάχη στις Βρυξέλλες εκείνοι περίμεναν, όπως τα "κοράκια" έξω από την εντατική, να πεθάνει κάποιος, και σχεδίαζαν οικουμενικές κυβερνήσεις.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε εναντίον του κ. Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε ότι είναι «υπόδικος» και σημείωσε: «Δε λέω ότι είναι ένοχος, αλλά πρέπει να πάει στους εισαγγελείς και να δώσει εξηγήσεις».

Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο κ. Καμμένος επισήμανε: «Με προβλημάτισε πάρα πολύ. Δε θέλω να πω για τις παλιές αντιπαραθέσεις. Απέφυγε να μου απαντήσει στο ντιμπέιτ. Για μας αποτελεί προϋπόθεση το θέμα της Μακεδονίας, η προάσπιση των Ελλήνων Πομάκων, η ΑΟΖ».

Αιχμές κατά Βαρουφάκη

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων άφησε αιχμές για το ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αποκλείω ο κ. Βαρουφάκης να έπαιξε έναν κακό ρόλο. Και δεν το αποκλείω, να σας πω για ποιο λόγο. Όταν ήμασταν τις πρώτες μέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο και σχεδιάζαμε τη διαπραγμάτευση τον ρώτησα πολλές φορές: Κι αν φτάσουμε στο αδιέξοδο, δεν πρέπει προετοιμάσουμε μια άλλη λύση; Πάντα απέφευγε να απαντήσει για την άλλη λύση. Άλλοι τρέχαμε για να βρούμε δυνατότητες χρηματοδότησης της χώρας από μια άλλη λύση. Ο κ. Βαρουφάκης στηρίχθηκε τότε στη θεωρία των παιγνίων και μας έλεγε 50% θα υποχωρήσουν άμεσα, 50% αργότερα. Η σημερινή του συμπεριφορά, όμως, όπως επίσης η μεταφορά της πρότασης Σόιμπλε στην κυβέρνηση σαν προαναγγελία- μας είπε κάποια στιγμή: «ξέρετε με πήρε ιδιαίτερα ο Σόιμπλε και μου είπε "μήπως θέλετε να βγείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να σας δώσουμε μια μεγάλη αποζημίωση και μια διαγραφή του χρέους;"». Όταν τον άκουσα, πίστεψα ότι είναι ένα αστείο του Βαρουφάκη. Αλλά, τελικά, φαίνεται είναι αυτό που είχε πειστεί και ο ίδιος ότι θα ήταν λύση. Ποιοι είχαν να κερδίσουν από αυτό; Πρώτον είχε να κερδίσει ο Σόιμπλε και η Γερμανία. Δεύτερον είχαν να κερδίσουν οι χώρες του Βορρά της Ευρώπης. Αλλά μην ξεχνάτε ότι είχαν να κερδίσουν και κάποια funds στις ΗΠΑ, για τα οποία παλαιότερα εργαζόταν ο κ. Βαρουφάκης».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε δεν είναι Μνημόνιο, αλλά «η τελική Συμφωνία για την έξοδο από τα Μνημόνια».

«Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Αποφύγαμε μια εθνική καταστροφή. Θέλω τα παιδιά μου να είναι περήφανα για μένα. Και να μη μας δικαιώσουν οι πολίτες, θα μας δικαιώσει η Ιστορία και το συμφέρον του έθνους», υπογράμμισε.

«Οι καραμανλικοί χωρούν μαζί μας»

Τέλος, ο κ. Καμμένος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας την επομένη των εκλογών με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στη λεγόμενη «καραμανλική» πτέρυγα, επισημαίνοντας ότι «οι βουλευτές της Ν.Δ. που προέρχονται από την "καραμανλική" πτέρυγα και είναι μετριοπαθείς χωρούν μαζί μας».

Την ίδια ώρα, ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το σύνολο της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε κυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο, ούτε με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News