Ελλάδα

Συμβασιούχοι της Βουλής: "Η Ζωή μάς πετάει στο δρόμο"

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από τη Βουλή, με συμβασιούχους του τηλεοπτικού σταθμού του Κοινοβουλίου να διαμαρτύρονται ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Οι συμβασιούχοι κατηγόρησαν την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι, ενώ εμφανίζεται να προασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα, αφήνει στο δρόμο 70 εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι 6 και 7 μήνες ενώ ποτέ δε θέλησε να κάνει διάλογο μαζί τους, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, μάλιστα, η υπεύθυνη την οποία είχε διορίσει η πρόεδρος της Βουλής πριν λίγες μέρες προσπάθησε να βγάλει τα πράγματά τους έξω από τα γραφεία τους και να ακυρώσει τα ονόματά τους από τις κάρτες και να μην μπορούν να εισέρχονται στο χώρο.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δικαστικό αγώνα και εκκρεμεί η απόφαση για την τύχη των συμβάσεών τους αυτές τις μέρες.

Oι συμβασιούχοι του καναλιού είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία και την ημέρα της συνέντευξης Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην ΕΣΗΕΑ.

Από την πλευρά της, όπως αναφέρει το tvxs.gr, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για απόπειρα αποπροσανατολισμού και προβοκάτσιας και για μια ακόμα οργανωμένη επίθεση εναντίον της.

Σχόλια