default-image

Παρέμβαση Μαριά για την απελευθέρωση Σπύρου Χαγκαμπιμάνα

Ελλάδα
Παρέμβαση Μαριά για την απελευθέρωση Σπύρου Χαγκαμπιμάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, Ελληνικής υπηκοότητας αξιωματικού της αστυνομίας στο Μπουρούντι, που βρίσκεται φυλακισμένος από τις 27 Ιουνίου, ζήτησε με παρέμβασή του ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Πιο αναλυτικά, παρέμβαση για την άμεση απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι έκανε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Απευθυνόμενος στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας  Φ.Μογκερίνι, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής την ενημέρωσε ότι «ο Ελληνικής υπηκοότητας Σπύρος Χαγκαμπιμάνα αξιωματικός της αστυνομίας στο Μπουρούντι βρίσκεται φυλακισμένος από 27 Ιουνίου γιατί αρνήθηκε να δολοφονήσει διαδηλωτές».

Ο κ. Μαριάς συνέχισε ζητώντας «την παρέμβασή σας για την άμεση απελευθέρωση του. Σύμφωνα με επιστολή που μου έδωσαν οι δικηγόροι του, υποβλήθηκε σε βασανιστήρια επί 10 ολόκληρες ημέρες, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή στο Μπουρούντι όπου βρίσκεται είναι άθλιες».

Καταλήγοντας ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δήλωσε: «άλλωστε γνωρίζουμε τις συνεχείς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπουρούντι το οποίο έχει καταδικαστεί επανειλημμένως με Ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News