default-image

ΣτΕ: 7.017 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς

Κρήτη
ΣτΕ: 7.017 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την κατ' εξαίρεση διενέργεια προσλήψεων και ανανέωση συμβάσεων.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και αφορά στην πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που αμείβονται από πιστώσεις προερχόμενες κυρίως από κοινοτικούς πόρους, με μικρή εθνική συμμετοχή.

Η αναστολή της πρόσληψής τους θα είχε ως επακόλουθο και την αναστολή λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Το ΣτΕ έκανε δεκτή και την άρση της αναστολής πρόσληψης/ανανέωσης των συμβάσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τα οποία στοχεύουν στην προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Πρόκειται για την πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 7.017 υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Μεταξύ αυτών των θ'εσεων, συνολικά οι 5.095 αφορούν δήμους και οι 1.922 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των δήμων της χώρας.

Η απόφαση αφορά επίσης και στην πρόσληψη ή ανανέωση σύμβασης 13 ατόμων σε δήμους για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News