Ελλάδα

Ολοκληρώνονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Μένουν ακόμη για να ολοκληρωθεί το "παζλ" της εκλογικής καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και η ακριβής εκλογική σειρά σε Α' και Β' Αθηνών.

Οι εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αποτελούν αντικείμενο έντονων διεργασιών και δεν λείπουν οι έντονες γκρίνιες από εκείνου που... δεν καταφέρνουν να μπουν σε τέτοια θέση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας επικεφαλής θα είναι ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ακολουθούν:

Θεανώ Φωτίου

Νίκος Κοτζιάς

Κώστας Γαβρόγλου

Τασία Χριστοδουλοπούλου

Μπορεί τα ονόματα των υποψηφίων σε Α' και Β' Αθήνας να δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο η αλφαβητική σειρά και όχι αυτή της εκλογής απετέλεσε ένδειξη της δυστοκίας που κατεγράφη στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου προκειμένου να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια.

Στην Α' Αθήνας θα βρίσκονται, επικεφαλής, από την «προεδρική φρουρά» ο Αλέκος Φλαμπουράρης και αμέσως μετά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης αλλά και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ωστόσο, πρόβλημα παραμένει  η κατάταξη, η οποία  θα παίξει κομβικό ρόλο με το φόβο κάποιοι να μην εκλεγούν. Κι αυτό, γιατί παραμένει αμφίβολο κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εκλέξει πέντε βουλευτές, όπως τον περασμένο Ιανουάριο που συγκέντρωσε 33,6% στην Α' Αθήνας.

Πλήρης συμμετοχών είναι και η Β' Αθήνας στην οποία «κατεβαίνουν»: Πρώτος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εν συνεχεία οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Παππάς, Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο ΠΑΣΟΚογενής Χρήστος Σπίρτζης κ.ά.

Έκπληξη ήταν η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου, η οποία όμως δεν θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση.

Αντιθέτως, από τους «53» σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Βασιλική Κατριβάνου και πιο κάτω ακολουθούν η Αννέτα Καββαδία και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Τις… τρύπες που άφησαν στις περιφέρειες ανά την Ελλάδα οι πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι συμπορεύονται πια με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αποφάσισε να καλύψει με τη συμμετοχή των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

Πιο συγκεκριμένα, σε εκλόγιμες θέσεις θα βρεθούν: στην Αττική ο Αριστείδης Μπαλτάς (και στην έκτη θέση η τέως αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου), στη Μεσσηνία ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στην Α' Θεσσαλονίκης ο Νίκος Παρασκευόπουλος (και έπεται ο Γιάννης Αμανατίδης), στη  Β' Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Μάρδας, στη Β' Αθήνας ο Νίκος Τόσκας και Χρίστος Σπίρτζης, πέρα από τους κκ Φλαμπουράρη και Βερναρδάκη.

Σχόλια