default-image

Παρέμβαση Ν. Μαριά στην Ευρωβουλή για το μεταναστευτικό

Ελλάδα
Παρέμβαση Ν. Μαριά στην Ευρωβουλή για το μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμική παρέμβαση για το μεταναστευτικό έκανε χθες 8 Σεπτεμβρίου 2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς για το μεταναστευτικό.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μετέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο την κραυγή αγωνίας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου και επισήμανε για άλλη μια φορά ότι "η φτωχοποιημένη από το μνημόνιο Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες"

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε "Πάνω από 230.000 πρόσφυγες έχουν κατακλείσει την Ελλάδα από τις αρχές του 2015. Στη Λέσβο μόνο αυτή τη στιγμή βρίσκονται πάνω από 10.000 πρόσφυγες την ώρα που το νησί έχει μόνο 80.000 κατοίκους. Στην Κω η κατάσταση είναι εκρηκτική, στην Σάμο την οποία επισκέφτηκα πρόσφατα αλλά και στη Χίο τα προβλήματα είναι οξυμένα".

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: "Εδώ και τώρα λοιπόν άμεσα μέτρα.

-Κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙΙ που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

-Εφαρμογή της ρήτρας κατανομής όλων των προσφύγων και των παρανόμων μεταναστών σε επίπεδο Ε.Ε. και όχι μόνο  40.000 όπως προτείνει η Κομισιόν.

-Μέτρα κατά της Τουρκίας η οποία στηρίζει και καθοδηγεί τα δουλεμπορικά κυκλώματα όπως άλλωστε αποκάλυψε και η Χουριέτ στις 29/5/2015.

-Γενναία αύξηση των κονδυλίων της Ε.Ε. για την Ελλάδα μια και τα ποσά που έχουν μέχρι σήμερα προβλεφθεί ενόψει και της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ψίχουλα.

-Αποκατάσταση της ειρήνης στη Μ. Ανατολή".

Ακολουθεί βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News