default-image

Ένα ντιμπέητ-"σούπα" με τους γνωστούς "πρωταγωνιστές"

Απόψεις
Ένα ντιμπέητ-"σούπα" με τους γνωστούς "πρωταγωνιστές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιμένετε το αποψινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με αγωνία; Περιμένετε πώς και πώς να δείτε τους αρχηγούς να "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" και τους... αδέκαστους δημοσιογράφους των αθηναϊκών μίντια να κάνουν... καυτές ερωτήσεις; Περιμένετε ότι θα καταλάβετε ποιος είναι "καλύτερος" για να κυβερνήσει αυτήν τη χώρα, βάσει της αποψινής "μάχης";  

Λοιπόν, αν τα περιμένετε όλα αυτά, μάλλον είστε μέρος μιας πολύ μικρής μειοψηφίας. Διότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν περιμένει τίποτε από το ντιμπέιτ, πέρα από μία (ακόμη) τηλεοπτική "σούπα" των "γνωστών" αρχηγών να απαντούν στις ερωτήσεις των εξίσου "γνωστών" υπόπτων... εεε... δημοσιογράφων-σταρ των αθηναϊκών μίντια.

Τι θα ακούσουμε; Γενικολογίες, αοριστίες, με μια "εσάνς" κοκορομαχίας έτσι για να λέμε ότι "διαφέρουμε, ρε παιδί μου, δεν είμαστε όλοι ίδιοι", με τους δημοσιογράφους-σταρ να "ανακρίνουν" με το... βαμβάκι (αλλά πάντα με το γνωστό στόμφο) τους πολιτικούς που ουσιαστικά δεν έχουν τίποτε να πουν, αλλά... όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν.

Η χώρα έχει τεράστια προβλήματα, ζητήματα ανοιχτά που μας οδηγούν τάχιστα στον γκρεμό, υποφέρει από μια κατάσταση αφόρητη που έχει δημιουργηθεί από ένα συνδυασμό παραγόντων τα τελευταία χρόνια.

Έχει απόλυτη ανάγκη από μια αποφασιστική πολιτική, που θα προχωρήσει δίχως αμφιταλαντεύσεις και πολιτικαντισμούς στην εφαρμογή έστω αυτού του κάκιστου μνημονίου (όλα τα μνημόνια ήταν κάκιστα, για λόγους που δεν είναι της παρούσης), προκειμένου να επιτευχθεί μια σταθερότητα που θα μας δώσει μια κάποια προοπτική για το μέλλον, πριν διαλυθούν τα πάντα.

Αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Ευχής έργο ήταν να έχει τελειώσει αυτό το θέμα με την προηγούμενη Βουλή, αλλά ...κάποιοι ήθελαν να "καθαρίσουν" το κόμμα τους και χρησιμοποιούν για το λόγο αυτό τις εκλογές.

Ας είναι, θα το καταπιούμε και αυτό.

Αλλά, πια, οι ατέρμονες συζητήσεις για επιμέρους θέματα που μάλιστα δεν είναι θέμα εθνικής πολιτικής, αλλά επιβεβλημένα από τους δανειστές και άρα... μη διαπραγματεύσιμα, τι ακριβώς νόημα έχουν;

Τι νόημα έχει άλλο ένα ντιμπέιτ-"σούπα", όπου οι ίδιοι και οι ίδιοι γνωστοί δημοσιογράφοι, που εξυπηρετούν τα ίδια και τα ίδια γνωστά συμφέροντα, θα κάνουν τις ίδιες και τις ίδιες γνωστές ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, σε μια οπερέτα δημοκρατίας και διαλόγου;

Αυτός είναι ο διάλογος που χρειαζόμαστε;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News