default-image

Πρόσκληση για κρητικό ντιμπέιτ

Κρήτη
Πρόσκληση για κρητικό ντιμπέιτ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημόσια πρόσκληση για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης με τη συμμετοχή των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι επέλεξαν να θέσουν υποψηφιότητες με τα κόμματά τους στην Κρήτη, απηύθυνε χθες o τηλεοπτικός σταθμός της "ΚΡΗΤΗ TV".

Mε προσωπικές επιστολές προς τους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα της Ν.Δ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, καθώς και στον επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι" Σταύρο Θεοδωράκη, η "ΚΡΗΤΗ TV" προτείνει προς τους πολιτικούς αρχηγούς που επέλεξαν τις εκλογικές περιφέρειες του Ηρακλείου και των Χανίων να συμμετάσχουν σε μια εφ' ολης της ύλης συζήτηση με επίκεντρο την Κρήτη και τους πολίτες της. Το κείμενο των επιστολών, οι οποίες απεστάλησαν χθες καταρχάς προς τους κ. Τσίπρα, Μεϊμαράκη και Καμμένο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει έως εξής

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Με αφορμή την τιμητική για την Κρήτη επιλογή σας να είστε υποψήφιος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου και με το δεδομένο ότι τρεις ακόμη πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν εκλογικές περιφέρειες του νησιού για να θέσουν υποψηφιότητα, σας απευθύνουμε πρόσκληση για να συμμετάσχετε σε τηλεοπτική συζήτηση υπό τη μορφή ντιμπέιτ.

Θεωρούμε ότι η απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα στην Κρήτη τόσο εσείς, όσο και οι υπόλοιποι ομόλογοί σας, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχτούν οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματός σας για την ανάπτυξη του νησιού και της χώρας.  

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη ο επικεφαλής του "Ποταμιού" και υποψήφιος βουλευτής Χανίων Σταύρος Θεοδωράκης είναι θετικός στην πραγματοποίηση της τηλεοπτικής συζήτησης-ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που θέτουν υποψηφιότητα στην Κρήτη.

Ευελπιστούμε ότι η πρότασή μας θα τύχει της θετικής ανταπόκρισής σας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου».

Αντίστοιχη ήταν και η επιστολή που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι" Σταύρο Θεοδωράκη, με τη διαφοροποίηση ότι ο ίδιος είχε καταθέσει σχετική δημόσια πρόταση για τη διενέργεια ενός κρητικού ντιμπέιτ. Η πρόσκληση-πρόκληση του κ. Θεοδωράκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", καλώντας τους ομολόγους του, που επέλεξαν να θέσουν υποψηφιότητα στην Κρήτη, να απαντήσουν σε μια δημόσια συζήτηση τι έπραξαν για το νησί όσοι διαχειρίστηκαν εξουσία και ποιες οι δεσμεύσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι, σε αντίθεση με τους πρόεδρους ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι επέλεξαν το Ηράκλειο για να είναι υποψήφιοι, ο κ. Θεοδωράκης έχει επιλέξει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση τα Χανιά, απ' όπου και κατάγεται.

Είναι η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί αρχηγοί κομμάτων επιλέγουν εκλογικές περιφέρειες της Κρήτης. Ωστόσο, από μόνη της η δήλωση υποψηφιότητας στα Πρωτοδικεία της Κρήτης δε λέει απολύτως τίποτα, αν πρώτα οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν εξηγήσουν στους Κρητικούς, πρωτίστως ως υποψήφιοι βουλευτές, γιατί ζητούν την ψήφο τους, ακόμη και αν δεν υπάρχει σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ο σταυρός λόγω του 18μήνου. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να υπάρξει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση με επίκεντρο την Κρήτη. Άλλωστε, είναι πρωτόγνωρο, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο, τέσσερις πρόεδροι κομμάτων να επιλέγουν επί της ουσίας την ίδια περιφέρεια για να πολιτευτούν.

"Ναι" από Θεοδωράκη

Μέχρι και την ώρα που έκλεινε η υλη της "Ν.Κ.", στην επιστολή-πρόσκληση της "ΚΡΗΤΗ TV" είχε απαντήσει θετικά ο επικεφαλής του κόμματος "Το Ποτάμι" Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άλλωστε είχε ταχθεί εξαρχής υπέρ της διεξαγωγής ενός κρητικού ντιμπέιτ, ενώ ενημερωτική απάντηση απέστειλε και το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στην απάντηση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία, έχουμε προωθήσει το αίτημά σας στην Επιτροπή Επικοινωνίας. Γραφείο Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News