Ελλάδα

Επικοινωνία Θάνου- Μούν για την προσφυγική κρίση

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, είχε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.

Η επικοινωνία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου, προκειμένου να την ενημερώσει για τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την προσφυγική κρίση, που συγκαλείται στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο γγ του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Η κ. Θάνου, από την πλευρά της, διαβεβαίωσε τον γγ του ΟΗΕ ότι θα μεταφέρει στην νέα κυβέρνηση, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, την επισήμανσή του για την κρισιμότητα της Συνόδου στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καταλληλότερο διεθνή φορέα για την ολιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Η πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον γενικό γραμματέα για τα πρόσθετα μέτρα που η υπηρεσιακή κυβέρνηση υλοποιεί σε συνέχεια των μέτρων που βρίσκονταν ήδη σε εφαρμογή κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, για την αντιμετώπιση του οξυνόμενου προβλήματος των προσφυγικών ροών που δέχεται η Ελλάδα και εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος.

Υπογράμμισε παράλληλα, τη σημασία της στενής και σταθερής συνεργασίας των ελληνικών κυβερνήσεων τόσο με τις ευρωπαϊκές Αρχές όσο και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τη διαχείριση του ζητήματος.

Σχόλια