Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: "Η Ν.Δ. έχει κρυφό πρόγραμμα"

Για «κρυφό πρόγραμμα» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη Ν.Δ., τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι «η Νέα Δημοκρατία θέλει τη συγκυβέρνηση για να ματαιώσει τη μεγάλη κατάκτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην 7μηνη διαπραγμάτευση, αναφορικά με την απομείωση του χρέους», αλλά και «για να βάλει στα συρτάρια τις λίστες φοροδιαφυγής», «για να μην προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών» και «για να πει "ναι" σε όλα τα ντόπια και ξένα συμφέροντα».

«Αυτό είναι το πρόγραμμά της που προσπαθεί, μάταια, να κρύψει από τον ελληνικό λαό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το προσφυγικό ζήτημα

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του κάνει λόγο για «επικίνδυνη ανικανότητα της Ν.Δ. στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος», αναφέροντας σε έτερη ανακοίνωσή του ότι «ο λαϊκισμός και η υποκρισία έχουν τα όριά τους».

«Η Ν.Δ. προσπαθεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «με λαϊκίστικες κορώνες και εθνικιστική καπηλεία να κρύψει τις τραγικές της ευθύνες για την έλλειψη υποδομών και στοιχειώδους σχεδιασμού στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. παρέλαβε καμένη γη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσπάθησε - από το μηδέν - να αντιμετωπίσει το τεράστιο προσφυγικό κύμα. Σύστησε αρμόδιο υπουργείο, ανέδειξε το ζήτημα στην ευρωπαϊκή του διάσταση, εξασφάλισε χρηματοδότηση και δημιούργησε δομές. Έκανε μέσα σε 7 μήνες αυτά που η Ν.Δ. δεν έκανε για χρόνια.

Αντί να δίνει μαθήματα, η Ν.Δ. πρέπει να απολογηθεί για την επικίνδυνη ανικανότητά της».

Σχόλια