default-image

Επικοινωνία Παυλόπουλου με Τουσκ για το προσφυγικό

Ελλάδα
Επικοινωνία Παυλόπουλου με Τουσκ για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Στο τραπέζι των συζητήσεων τους βρέθηκαν οι επενδύσεις και η προσφυγική κρίση, ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλάκη ότι επικοινώνησε με τον Ντ.Τουσκ, από τον οποίο ζήτησε εκ νέου την διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό.

Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να διασφαλισθεί κάθε ευρωπαϊκός πόρος για επενδύσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση και τη βαθιά ύφεση, για να αντιμετωπισθεί η μαζική ανεργία. Αναφορικά για το προσφυγικό, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι «πρέπει να διασφαλισθεί κάθε δυνατή πηγή κοινοτικής χρηματοδότησης, για να οργανωθεί η υποδοχή των προσφύγων και να στηριχθούν τα νησιά, που προσφέρουν κοινωνικά, αλλά έχουν κλονισθεί οικονομικά».

«Πιστεύω ότι πρέπει κάθε δυνατός πόρος να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή και φυσικά, θα ζητήσουμε τη συνδρομή και της ΕΕ, η οποία ελπίζω ότι θα είναι αποτελεσματική, ξεπερνώντας μια σειρά από εμπόδια, καθυστερήσεις, που είχαν επιδειχθεί μέχρι να αποφασίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ.Τουσκ, τον οποίο προσκάλεσε στην Αθήνα, όπου τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενεργοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του ζήτησε να στηρίξει την πρωτοβουλία για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου.

«Η εικόνα μιας Ευρώπης, η οποία ασχολήθηκε με το θέμα αυτό τον Ιούνιο εντελώς επιδερμικά νομίζω ότι δεν ταιριάζει στον πολιτισμό, τον οποίον έχουμε στην Ευρώπη, στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Πρέπει, το συντομότερο δυνατό, να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις που στόχο έχουν, κυρίως, όχι μόνο να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης, αλλά ιδίως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υπό όρους ανθρωπισμού και δικαιωμάτων του ανθρώπου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News