Ελλάδα

Υπέρ του εθνικού νομίσματος το ΕΠΑΜ

Τις θέσεις του για μια Ελλάδα «Ανεξάρτη, Κυρίαρχη και πραγματικά Δημοκρατική»και υπέρ του εθνικού νομίσματος, αναφέρει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) έχοντας επεξεργασμένο επιστημονικά σχέδιο πέντε βημάτων για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη, Κυρίαρχη, και πραγματικά Δημοκρατική, συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Για την επίτευξη αυτού στόχου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ομαλή και ασφαλής μετάβαση σε Εθνικό νόμισμα. Να σημειωθεί ότι το επιστημονικά επεξεργασμένο σχέδιο του ΕΠΑΜ για αυτή την μετάβαση προς όφελος του λαϊκού εισοδήματος, της εργασίας, της Δημοκρατίας και Εθνικής Κυριαρχίας, βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα σχέδια "Grexit" και διπλού νομίσματος που απεργάζονται το Βερολίνο και εγχώριοι παράγοντες. Το σχέδιο του ΕΠΑΜ, βήμα προς βήμα, έχει ως εξής:

Εθνικό Νόμισμα

Αποχώρηση της χώρας μας από την Ε.Ε. με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος που να εκφράζει τη δυναμική μιας νέας οικονομικής πορείας της χώρας προς όφελος του λαού.

Η καταστροφή δεν μας περιμένει αν φύγουμε από το ευρώ και από την Ε.Ε., αλλά όσο παραμένουμε υποτελείς τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην ευρωζώνη.

Η χώρα θα πάψει να είναι έρμαιο κάθε είδους πίεσης, εκβιασμού και επιδρομής της διεθνούς κερδοσκοπίας, θα πάψει να είναι αναλώσιμο είδος των αγορών, μόνο αν ανακτήσει τον έλεγχο του νομίσματος και της οικονομίας της.

Τα βήματα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα

Κατ' αρχήν θα πρέπει να τονιστεί, για μια ακόμη φορά, ότι η αναγκαιότητα μετάβασης σε νέο εθνικό κρατικό νόμισμα προκύπτει από δύο κύριους λόγους και δεν έχει να κάνει καθόλου με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ή άλλα που ακούγονται κατά καιρούς:

1.επιβάλλεται προκειμένου να ανακτηθεί ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από τον φορέα της, καθώς και της ίδιας της χώρας από τον φυσικό της ιδιοκτήτη, δηλαδή τον ελληνικό λαό, αφού είναι γνωστό -και αποδεκτό από όλους-, ότι η εθνική ανεξαρτησία περνά μέσα από τη νομισματική κυριαρχία και,

2. να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση από το βραχνά του παράνομου χρέους, προκειμένου να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και να γίνει δυνατή η παραγωγική ανασυγκρότηση με τελικό στόχο την ευημερία της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί εντός του δοσμένου πλαισίου των ευρωπαϊκών «θεσμών».

Έτσι, η μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα αφορά καθαρά σε πολιτική απόφαση στρατηγικής σημασίας για την προοπτική της χώρας και την ευημερία του ελληνικού λαού.

Ενώ από τεχνική άποψη η μετάβαση σε νέο εθνικό νόμισμα είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, στο πλαίσιο όμως που αυτή θα αποφασιστεί, λαμβάνοντας υπ' όψη τα συμφέροντα που θα θιγούν, τις αντιδράσεις που θα προκληθούν, τις πολιτικές ακόμη και τις γεωπολιτικές αναταράξεις που ενδεχομένως να υπάρξουν στην περίπτωση της Ελλάδας, το εγχείρημα καθίσταται εξαιρετικά λεπτό και απαιτείται πολύ καλά επεξεργασμένο σχέδιο, αποφασιστικότητα στην υλοποίησή του και παράλληλα προστατευτικά μέτρα, που μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με την τεχνική διαδικασία αλλαγής του νομίσματος, αλλά είναι αναγκαία για την ομαλή εξέλιξη αυτής της διαδικασίας.

Ακολουθούν συνοπτικά τα βήματα για το εθνικό νόμισμα.

Βημα 1ο: Παύση πληρωμων προς δανειστές και διαγραφή χρεών

Βημα 2ο:Κρατικοποίηση της Τράπεζάς της Ελλάδος

Βημα 3ο:Έλεγχος στη διακίνηση κεφαλαίων

Βημα 4ο: Εκκαθάριση «συστημικών» τραπεζών

Βημα 5ο: Συγκέντρωση όλων των αποθεμάτων σε μετρητά

Και τα πέντε προαναφερόμενα μέτρα αποφασίζονται, ανακοινώνονται και υλοποιούνται ταυτόχρονα και άμεσα εντός 24ώρου, πριν την εξαγγελία της μετάβασης σε νέο εθνικό κρατικό νόμισμα.

Βημα 6ο: Εξαγγελία της μετάβασης στο νέο νόμισμα και διασφάλιση των καταθέσεων από το κράτος

Βημα 7ο:Καθολικοποίηση χρεωστικών καρτών για τις εσωτερικές συναλλαγές

Βημα 8ο:Μέτρα ανακούφισης του εμπορικού ισοζύγιου και αποτροπής ελλείψεων στην εγχώρια αγορά

Βημα 9ο:Έλεγχος και διατίμηση στα καύσιμα, στα τρόφιμα, στα φάρμακα κτλ, σπάσιμο των καρτέλ που ελέγχουν σήμερα την αγορά

Βημα 10ο:Αποκατάσταση λαϊκού εισοδήματος

Όλα αυτά μαζί τα μέτρα και η άμεση εφαρμογή τους θα οδηγήσουν επίσης, στη δημιουργία του αρραγούς εκείνου εσωτερικού μετώπου, που είναι αναγκαίο για την κατακόρυφη ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας καθιστώντας κάθε εγχείρημα εξωτερικής επέμβασης με χρήση των εθνικών μας θεμάτων και την απειλή της Τουρκίας, δύσκολη και πολύ ακριβή υπόθεση για τους διοργανωτές μιας τέτοιας μεθόδευσης σε βάρος της πατρίδας μας».

Σχόλια