Ελλάδα

Σήμερα το 13ο «επεισόδιο» της δίκης της Χρυσής Αυγής

Με την υποβολή ενστάσεων και αιτημάτων συνεχίζεται σήμερα στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Ενώπιων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνέρθει για 13η φορά, θα βρεθούν συνολικά 68 κατηγορούμενοι με βασικούς πρωταγωνιστές τον γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και πρώην και νυν βουλευτές.

Μέχρι στιγμής η πλέον σημαντική απόφαση που έχει λάβει το δικαστήριο ήταν όταν έκρινε πως η Πολιτική Αγωγή δεν δικαιούται να παρίσταται κατά την ηγεσίας του κόμματος αλλά και όσων εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, αναφέρει το newsbeast.gr.

Το θέμα τέθηκε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων βουλευτών και έγινε δεκτό από το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της Εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που ζήτησε να αποβληθεί η πολιτική Αγωγή για όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Στην πράξη η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δεν επιτρέπει στα θύματα επιθέσεων να διεκδικήσουν αστική αποζημίωση από όλους τους κατηγορουμένους και απαγορεύει στην Πολιτική Αγωγή να εξετάσει τα μέλη της ηγετικής ομάδας τόσο για την δολοφονία Φύσσα όσο και για τις επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ και των Αιγυπτίων ψαράδων.

Σχόλια