default-image

Τσίπρας: "Διεκδικούμε ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά"

Ελλάδα
Τσίπρας: "Διεκδικούμε ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα μάχης για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου έστειλε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Κάποιοι δραπέτευσαν από τις γραμμές μας μπροστά στις δυσκολίες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην κίνηση Λαφαζάνη και όσων τον ακολούθησαν.

«Ο λαός όμως είναι όρθιος, όλοι είμαστε όρθιοι και διεκδικούμε όλοι μαζί όχι μια δεύτερη ευκαιρία, όπως λέγεται συνήθως, αλλά μια πρώτη. Μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει επιτέλους η Αριστερά. Γιατί στην πρώτη μας περίοδο, που κράτησε μόλις εφτά μήνες, οι δυνατότητες να κυβερνήσουμε ήταν ελάχιστες», είπε ο κ.Τσίπρας.

Τώρα, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «είμαστε πιο διαβασμένοι, για να δώσουμε τη μάχη της διακυβέρνησης. Κι ας το κάνω για άλλη μια φορά καθαρό εδώ μπροστά σας: Εμείς δεν είμαστε, ούτε έχουμε σκοπό να γίνουμε επαγγελματίες της εξουσίας. Η διακυβέρνηση για μας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για να ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και της συμμετοχής».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να «συμπεθεριάσει» με τους εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής, απορρίπτοντας έτσι τα σενάρια περί οικουμενικών λύσεων. Είπε, μάλιστα, πως αυτοί που προτείνουν οικουμενική λύση θέλουν «οικουμενική συνέχιση της υποδούλωσης, οικουμενικές μαζικές απολύσεις, οικουμενικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οικουμενική αποδοχή της εργασιακής ζούγκλας, οικουμενικό συμπεθεριό με τη διαπλοκή και τη διαφθορά».

«Από τη μια συκοφαντούν, βρίζουν, διαστρέφουν την αλήθεια, και μας εμφανίζουν ως καταστροφή της χώρας, από την άλλη ζητούν να συμπεθεριάσουμε. Σε τι; Να σας πω σε τι. Όχι στο πώς θα αλλάξουμε τη χώρα, γιατί αυτοί τίποτε δε θέλουν και δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν. Αλλά στα λάφυρα, φίλες και φίλοι. Στη μοιρασιά. Θέλουν να μας πνίξουν σε ένα πολιτικό χυλό», είπε.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί και στις τάξεις των ψηφοφόρων του, επιχειρώντας να το αντικρούσει λέγοντας: «Ας μην ξεχνάμε το βασικό: Καμιά απογοήτευση, καμιά αμηχανία, καμιά ιδιώτευση, καμιά διάσπαση δεν πρόκειται να απαντήσει στο καίριο ερώτημα: Σε ποιον θα εμπιστευτούμε τις τύχες της χώρας; Σε κείνους που την έθαψαν στο χαντάκι; Ή σε κείνους που πάλεψαν και μάτωσαν για να τη βγάλουν;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News