Ελλάδα

Μπακογιάννη: "Αναγκαία η συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων"

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης επισήμανε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο της περιοδείας της στους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

«Από την ώρα που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε το μνημόνιο αυτό, θεωρούμε ότι έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνη την επόμενη μέρα να συμμετάσχει στη δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα το εφαρμόσει», ξεκαθάρισε η πρώην υπουργός.

Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαρκή επαναδιαπραγμάτευση των όρων των μνημονίου, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση και τα παράλληλα προγράμματα δεν αποτελούν υπεύθυνη πολιτική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

«Παράλληλα προγράμματα, όταν έχεις ένα πρόγραμμα και έχεις δεσμευτεί με τους εταίρους και δανειστές και ξέρεις ότι θα αξιολογείσαι κάθε τρεις μήνες για να παίρνεις τα λεφτά, δεν υπάρχουν. Το μνημόνιο δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση. Αυτά που λέγονται και αφορούν την άρνηση για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν είναι τελείως κενά περιεχομένου. Τη χώρα μπορεί να τη βοηθήσει η συνεργασία των δυνάμεων και η εφαρμογή όσων προβλέπονται στο μνημόνιο για να βγούμε από την λαίλαπα της κρίσης», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη.

«Είμαι ιδιαιτέρως περήφανη ότι είμαι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος έφερε την ισονομία και την ισοπολιτεία στη Θράκη και αυτή είναι η πολιτική την οποία χρόνια τώρα ακολουθούμε και βαθύτατα πιστεύουμε. Οι συναντήσεις μου με τον Μουφτή Κομοτηνής είναι συνεχείς όλα τα τελευταία χρόνια. Είχα την ευκαιρία να του πω και προσωπικά ότι δεν ξεχνώ ποτέ ότι την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη έκανε 900 χιλιόμετρα για να έρθει να με επισκεφτεί», τόνισε αμέσως μετά την συνάντησή της με τον Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή, η πρώην υπουργός, βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Σχόλια