Ελλάδα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί τον Τσίπρα σε debate

Τον Αλέξη Τσίπρα είναι πρόθυμη να καλέσει σε τηλεοπτική μονομαχία η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να διευκρινιστεί ποιοι ήταν αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση και τι κέρδισε η χώρα και οι πολίτες κατά τους επτά μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό - θα μπορούσα να τον καλέσω και σε debate - να μας πει τι κερδίσαμε από το μνημόνιο. Τι κέρδισε η χώρα από τη συμφωνία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δίναμε αγώνες με τους πολίτες με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας. Οι άνθρωποι ζητούν απαντήσεις και σήμερα ακούμε έκπληκτοι τον κ. Τσίπρα να λέει ότι κερδίσαμε πολλά. Τι κερδίσαμε ακριβώς;», είπε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξή της στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Δεν πήραμε τίποτε συγκεκριμένο καμία δέσμευση για το χρέος. Αντίθετα υπάρχουν λεόντειες, εξουθενωτικές δεσμεύσεις για τη χώρα έναντι των δανειστών - εκβιαστών», πρόσθεσε η ίδια.

«Την κυβέρνηση την έριξε το Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας το ξέρει καλά ότι την κυβέρνηση της Αριστεράς την έριξε το Μαξίμου όταν κατακρήμνισε όλες τις δεσμεύσεις που είχαμε λάβει φέρνοντας το μνημόνιο», συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως φαίνεται υπήρχαν στελέχη - με προεξέχοντα τον κ. Δραγασάκη που είναι εντυπωσιακό πως δεν έχει αναλάβει ευθύνη που δεν εφαρμόστηκε το οικονομικό πρόγραμμα που ο ίδιος επιμελήθηκε - που τορπίλισαν τη διαδικασία χρησιμοποίησης εργαλείων που θα οδηγούσαν σε διαγραφή χρέους. Είναι αδιανόητο - θα πρέπει να το εξηγήσει και ο κ. Τσακλώτος - που υπογράφηκαν δεσμεύσεις νέων χρεών και πληρωμής των παλαιότερων χωρίς να ζητηθεί διαγραφή ή αναστολή πληρωμής τους».

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται η ίδια, είπε πως εκπορεύονται από τον κ. Τσίπρα και από τους στενούς του συνεργάτες μέσω «ΜΜΕ που εκπροσωπούν ό,τι πιο κίτρινο υπάρχει».

«Δεν επιτρέπεται ο κ. Τσίπρας να κάνει διαρροές και να λέει ότι "μου έτρωγαν το συκώτι η Ζωή και ο Λαφαζάνης"», σημείωσε για να παραδεχτεί ότι «εγώ όντως μπορεί να του έτρωγα το συκώτι γιατί επέμενα να χρησιμοποιηθούν εργαλεία για διαγραφή χρέους, να διεκδικηθούν οι γερμανικές οφειλές και οι απαιτήσεις έναντι της Siemens».

Η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε εκ νέου το ιστορικό της υπόθεσης με την επίμαχη δικογραφία που ο κ. Πάνος Καμμένος την κατηγορεί πως την «έθαψε». Τόνισε δε ότι υπάρχουν όλα τα παραστατικά που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν την «έθαψε» αλλά την επισήμανε στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να παρακινηθούν βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ και να καταθέσουν πρόταση εξεταστικής επιτροπής.

Απαντώντας σε φήμες και υπονοούμενα που διακινούνται από το στρατόπεδο των ΑΝ.ΕΛ. είπε: «Δεν είναι νονός μου ο κ. Κάντας. Ο κ. Κάντας είχε συμπαρασταθεί στον πατέρα μου όταν ήταν στην φυλακή γι' αυτό και υπάρχει φιλική σχέση με την οικογένειά μου», για να επισημάνει: «Οποιοσδήποτε έχει οτιδήποτε να μου προσάψει ότι εγώ με τη στάση μου και πρωτοβουλίες μου ευνόησα κανέναν;».

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στελέχη που στηρίζουν τη Λαϊκή Ενότητα και αναφέρονται στη δραχμή είπε: «Αποτελεί παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό να επιχειρείται να αναδεικνύεται ως πρόταγμα η νομισματική πρόταση. Κυρίαρχο είναι το δημοκρατικό. Δεν είναι το νόμισμα κυρίαρχο της πρότασής μας αλλά το αίτημα για ισότιμη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στη νομισματική ένωση. Κυρίαρχο αίτημα είναι η αξιοβίωτη ζωή για όλους τους πολίτες. Αυτή τη στιγμή η ευρωζώνη έχει μεταμορφωθεί σε σκοτεινή και αβίωτη πολιτική για τους πολίτες».

«Υιοθετώ απολύτως τις θέσεις με τις οποίες ελέγχτηκα με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά κόμμα Μαξίμου», τόνισε, για να προσθέσει: «Οι περισσότεροι από αυτούς που διέλυσαν το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές και σήμερα τίθενται επικεφαλής ψηφοδελτίων».

Ειδική αναφορά έκανε, σύμφωνα με το protothema.gr, και στον Νίκο Φίλη με τον οποίο είχε τις σφοδρότερες εσωτερικές συγκρούσεις λέγοντας «την ημέρα που ψηφίζαμε για το δημοψήφισμα ο κ. Φίλης ήταν από τους πρώτους που προσέτρεξε στο ΑΤΜ της Βουλής για να κάνει αναλήψεις».

Σχόλια