default-image

Μ. Συντυχάκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΚΚΕ Ηρακλείου

Ελλάδα
Μ. Συντυχάκης επικεφαλής του ψηφοδελτίου ΚΚΕ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Ηρακλείου σήμερα το πρωί, καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να στηρίξουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Ο βουλευτής ΚΚΕ Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, που τοποθετείται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και προχώρησε σε δηλώσεις:

«Ο λαός τους δοκίμασε όλους, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία χρόνων, για δεκαετίες. Έχει έρθει η ώρα να κάνει ο λαός το μεγάλο βήμα. Να ρίξει στο καλάθι των αχρήστων όλους όσους του αχρήστεψαν τη ζωή. Όλα αυτά τα κόμματα που σήμερα παρόλο που ψήφισαν και το 1ο και το 2ο και το 3ο μνημόνιο, όλους τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, αγωνίζονται για το ποιός θα έχει την πρωτοκαθεδρία μετά τις εκλογές. Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για το ποιος θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο το οποίο προστίθεται συσσωρευτικά στα προηγούμενα δύο και θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση το λαό.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό όχι μόνο στην ψήφο, καλεί το λαό σε συνολική εγρήγορση, σε επαγρύπνηση, διότι η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο για τον ίδιο και τις οικογένειες του. Άρα, καλείται να αποφασίσει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει. Με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει ο ξενοδοχοϋπάλληλος, ειδικά οι νέοι που στο όνομα της μαθητείας αμείβονται με 250 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση με 600 ή 700 ευρώ χτυπώντας 10ωρα και 11ωρα. Καλούνται οι εργαζόμενοι, οι 35 εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου που απειλούνται με την απόλυση τους ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται. Καλούνται τα νέα ζευγάρια, που το παιδί τους δεν θα περάσει το κατώφλι των παιδικών σταθμών.

Καλούνται οι νέοι που βλέπουν με αβεβαιότητα το μέλλον, που δεν πρόκειται να μπουν σε κανένα πανεπιστήμιο και σε κανένα ΤΕΙ. Ακόμα και αν μπουν, κανένας δεν τους διασφαλίζει ότι το πτυχίο αποτελεί είσοδο στην εργασία με δικαιώματα και ζωή. Καλείται ο αγρότης που σήμερα δεινοπαθεί κάτω από τις αντιλαϊκές πολιτικές, που καλείται με 26% από το πρώτο ευρώ να πληρώσει τα σπασμένα άλλων γιατί την ίδια στιγμή οι μεγαλέμποροι, τα καρτέλ του παίρνουν το προϊόν, του διαλύουν την ζωή και την οικογένεια, τον διώχνουν από το χωράφι. Όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα 5μηνα, που δουλεύουν με δίμηνες, με οκτάμηνες συμβάσεις και είναι σε μια διαρκή ομηρία και δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Όλος αυτός ο λαός, αυτός ο κόσμος, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματίες, οι νέοι, οι γυναίκες που σήμερα τις εκμεταλλεύονται διπλά πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους στηρίζοντας το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές, δίνοντας του μία ισχυρή δύναμη για να μπορεί να παλέψει από καλύτερες θέσεις και μέσα στη Βουλή προβάλλοντας τα λαϊκά προβλήματα, κυρίως όμως γιατί θα αναπτερωθεί το ηθικό του λαού. Γιατί το ΚΚΕ δεν θα τον πουλήσει. Με ειλικρίνεια και τιμιότητα πάντα το ΚΚΕ στάθηκε απέναντι στο λαό. Έτσι στέκεται και σήμερα και του λέει ότι τη μάχη το ΚΚΕ θα τη δώσει μέσα στη Βουλή όπως την έδωσαν όλοι οι κομμουνιστές βουλευτές, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη θητεία που πέρασε, όπως και στις προηγούμενες.

Πρέπει να επιλέξει βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια είτε το 1ο, είτε το 2ο, είτε το 3ο; Που ψήφισαν όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, το ΦΠΑ του 23%, τον κώδικα πολιτικής δικονομίας που τον οδηγούν σε fast-track διαδικασίες για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς; Που αμέσως μετά θα εφαρμόσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Ή θα ψηφίσει κομμουνιστές βουλευτές που ξέρει με σιγουριά ότι θα στηρίξει τα συμφέροντα του αύριο μεθαύριο. Κυρίως όμως, γιατί το ΚΚΕ καταθέτει μία πολιτική πρόταση εξουσίας, που αυτή η πολιτική πρόταση εξουσίας διαφέρει ριζικά από όλους τους υπόλοιπους που βιώσαμε μέχρι σήμερα, που πάει κόντρα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, στην φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνει ο λαός. Προϋπόθεση για αυτό είναι να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, έτσι ώστε ο παραγόμενος πλούτος να μένει στη χώρα μας, να μεταφράζεται σε παιδεία, σε υγεία, σε μισθούς και συντάξεις. Αλλά πριν από όλα πρέπει ο λαός να πάρει την εξουσία, να αποδεσμευτεί από την Ε.Ε και μονομερώς να διαγράψει το χρέος.

Τέλος, το μόνο που υπόσχεται το ΚΚΕ είναι ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα δώσει συνέχεια στην συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, μιας σύγχρονης λαϊκής συμμαχίας που θα έχουν όφελος οι εργάτες, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, οι νέοι και οι γυναίκες για να φτιάξουν το δικό τους μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει αυτή την λαϊκή εξουσία. Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ που με ειλικρίνεια και τιμιότητα καταθέτουμε στον ίδιο το λαό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News