Ελλάδα

Βούλτεψη: "Η ΕΡΤ υπήρχε, απλά λεγόταν ΝΕΡΙΤ"

Το κλείσιμο της ΕΡΤ μπήκε ξανά στο τραπέζι, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, με την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη να αναφέρει για το ενδεχόμενο κλείσιμο της πως «Η ΕΡΤ υπήρχε, απλά λεγόταν ΝΕΡΙΤ».

Σε συνέντευξή της η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πως σε περίπτωση πρωτιάς του κόμματος της θα επιχειρηθεί ξανά το κλείσιμο της, καθώς όπως δήλωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άνοιξε ξανά την ΕΡΤ, καθώς «η ΕΡΤ υπήρχε, απλά λεγόταν ΝΕΡΙΤ».

Σύμφωνα με την κ.Βούλτεψη, «αυτήν τη στιγμή δεν εφαρμόζεται ο νόμος Παππά στο νέο σχήμα, καθώς δεν έχουν επιστραφεί οι αποζημιώσεις και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται έναντι».

«Η ΕΡΤ δεν έπρεπε να κλείσει έτσι, με τη μία, αλλά όταν συνεχίζονται οι απεργίες τα Σαββατοκύριακα, στην πέμπτη, στην έκτη απεργία, προειδοποιείς, παιδιά θα σας κλείσω», δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ.

Αναφορικά στο γιατί δεν προχώρησε η ΝΔ στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ότι αυτή η ιστορία είναι όλη «ένα παραμύθι» γιατί στην ουσία δεν υπάρχουν άδειες, καθώς το σήμα είναι ψηφιακό. «Ο καθένας μπορεί να πάρει φάσμα από την DIGEA και χαρακτήρισε καθαρές τις διαδικασίες που επελέγη μονοπωλιακά για τον έλεγχο των συχνοτήτων, καθώς δεν υπήρξαν άλλες προσφορές».

Σχόλια