default-image

Μ. Μπελαδάκης: "Δεκάδες σχολεία δε θα κάνουν ούτε αγιασμό"

Κρήτη
Μ. Μπελαδάκης: "Δεκάδες σχολεία δε θα κάνουν ούτε αγιασμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες τα νηπιαγωγεία - δημοτικά που ίσως μείνουν χωρίς αγιασμό την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου καθώς τα κενά ξεπερνούν το 500, με τις ελλείψεις εξίσου τραγικές στην ειδική αγωγή λέει στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» Μανόλης Μπελαδάκης.

318 τα κενά στα Δημοτικά και 181 στα νηπιαγωγεία. 62 στην  Ειδική  Αγωγή και 150 στην παράλληλη στήριξη. Περίπου 2.500 τα κενά σε όλο το νησί και μόνο στην Α/θμια σύμφωνα με τον ίδιο. Σε όλη τη χώρα τα κενά φθάνουν στις 30.000.

Για προχειρότητα και ανευθυνότητα κατηγορεί ο ίδιος την ηγεσία του υπουργείου παιδείας που δεν φρόντισε πριν την προκήρυξη των εκλογών να καλύψει τις όποιες εκκρεμότητες για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων. Επιφυλακτικός και για τις δηλώσεις, επίσης στο σταθμό, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Γιώργου Τερζάκη ότι την εβδομάδα μετά τις εκλογές θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

''Οι εκλογές είναι το άλλοθι τους για την αδυναμία τους να λύσουν τα προβλήματα '' είπε ενδεικτικά. Τα Δημοτικά σχολεία μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο που κινδυνεύουν να μην κάνουν αγιασμό στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου είναι  αυτά σε: Άγιο Σύλλα, Γκαγκάλες, Κρότο, Σχοινιά, Αντισκάρι, Έμπαρο, Μάραθος, Σοκαρά, Άνω Ασίτες, Καμάρες, Σγουροκεφάλι, Στόλους, Βορίζια, Καρκαδιώτισσα,Σίβα Πυργιωτίσσης και Τσιφούτ Καστέλι .

Στα 42 τα νηπιαγωγεία που κινδυνεύουν την Παρασκευή να μην κάνουν αγιασμό.

Ο Γιώργος Τερζάκης - περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης- πάντως είπε ότι τα κενά στα σχολεία είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δίνει η ΔΟΕ και πως στην Κρήτη στην πρωτοβάθμια είναι περίπου 2.000 και στη δευτεροβάθμια περίπου 300.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη το έργο συντήρησης των 130 σχολικών κτιρίων στα διοικητικά όρια του Δήμου και η αδειοδότηση των περισσοτέρων εξ αυτών παράλληλα με τον αντισεισμικό έλεγχο του. Στο ΕΣΠΑ σύμφωνα με τον ίδιο και η ένταξη ολοκλήρωσης των εργασιών στο Καπετανάκειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News