default-image

Μεϊμαράκης: "Τσίπρας, το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης"

Ελλάδα
Μεϊμαράκης: "Τσίπρας, το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει. Επιπρόσθετα, ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή σε μια συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας ανέφερε πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με στόχο να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης».

«Ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια εσωτερικά προβλήματα με τους διαφωνούντες κάθε φορά που θα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν υπήρχε καμία ανάγκη να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση για τη θέση της χώρας σε αυτή την περιπέτεια, δημιουργώντας αβεβαιότητα και αστάθεια την πιο κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπρόσθετα υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι το «χαϊδεμένο παιδί» της Ευρώπης αφού πήγε να «κλαφτεί» ζητώντας ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Παράλληλα υπενθύμισε πως «ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει περάσει και αν φθάσουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε την εκτίμησή του για τη «συναίνεση και τη συνεργασία». «Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ότι ο Αλέξης Τσίπρας «μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας, παρ `όλα αυτά, εμείς τον υποστηρίξαμε όταν σκεφτήκαμε ότι η προοπτική της χώρας στην Ευρώπη βρισκόταν σε κίνδυνο».

Τελειώνοντας, ανέφερε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, τις οποίες θεωρεί ότι δεν θα κερδίσει, «θα αντιμετωπίσει παρόμοια εσωτερική απογοήτευση κάθε φορά που θα φέρνει νόμο προς εφαρμογή της συμφωνίας διάσωσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News