default-image

Υψηλοί τόνοι στη ΔΕΘ από Τσίπρα και Μεϊμαράκη

Ελλάδα
Υψηλοί τόνοι στη ΔΕΘ από Τσίπρα και Μεϊμαράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλουμε έξοδο από την κρίση, με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους. Η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής ισοπέδωσης», υπογράμμισε χθες από το βήμα της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν κάτι πρέπει να έχουμε βγάλει ως συμπέρασμα από τα χρόνια της κρίσης είναι ότι η παραγωγή δεν πρέπει να στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια που αφήνει πίσω της η λιτότητα, ούτε να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και να στηρίζεται στους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες, στα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας, στις προνομιακές σχέσεις με τον κρατικό και διοικητικό μηχανισμό, στα καρτέλ και τη φοροδιαφυγή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αντίθετα, θέλουμε μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στην εργασία, στην επένδυση, στην καινοτομία, την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μια ανάπτυξη που θα έχει προσανατολισμό, θα είναι σχεδιασμένη και θα αξιοποιεί το σύνολο των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Μια ανάπτυξη που θα δίνει διέξοδο και προοπτική στην υπερπροσοντούχα νεολαία της χώρας, αξιοποιώντας τις γνώσεις, το δυναμισμό και τη διάθεσή της να ζήσει και να δημιουργήσει.

«Νέα δανειακή σύμβαση»

«Παρά την αφόρητη πίεση και τις μικρές μας δυνάμεις, πετύχαμε μια συμφωνία που μπορεί να δημιουργήσει μια νέα προοπτική για την οικονομία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι πολλοί μίλησαν για «ηθική ήττα της Γερμανίας το βράδυ της 12ης Ιουλίου». Όπως ανέφερε, με τη συμφωνία αυτή «κλείνει οριστικά τη συζήτηση περί grexit». Αναλύοντας τα θετικά της συμφωνίας, υποστήριξε ότι η νέα δανειακή σύμβαση έχει συναφθεί με τον ESM, που αποτελεί διεθνή οργανισμό, και αυτό έχει συγκεκριμένες συνέπειες όσον αφορά τη σχέση μας προς τους δανειστές.

Αναφορικά με τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Πρώτη και κύρια μάχη είναι αυτή της αναδιάρθρωσης του χρέους. Το δεύτερο μεγάλο θέμα που η επόμενη κυβέρνηση θα έχει μπροστά της θα είναι αυτό της διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων. Τρίτο επίδικο της συμφωνίας αποτελεί η δημιουργία του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας. Τέταρτο πεδίο διαπραγμάτευσης είναι το κρίσιμο και κεντρικό για το ΣΥΡΙΖΑ θέμα των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη Ν.Δ., λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να κρυφτούν από τον εαυτό τους», και σημείωσε: «Κάποιοι κραύγαζαν ότι έχουμε κρυφό σχέδιο να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ και τώρα που διαψεύστηκαν δε μιλούν για τον εαυτό τους κι έφτασαν να συγκρίνουν το ΣΥΡΙΖΑ με το ΣΥΡΙΖΑ, με το προεκλογικό του πρόγραμμα. Εάν δε φέρναμε συμφωνία, θα μας έλεγαν ότι καταστρέψαμε τη χώρα και τώρα μας λένε ότι δεν εφαρμόζουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα»...

Κάλεσμα Κουτσούμπα

Σε προεκλογική του ομιλία την Κυριακή στη Λιβαδειά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ ώστε «να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεωκοπεί το λαό, να ανοίξουμε το δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τις αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια, και την απαλλαγή από τους πραγματικούς υπεύθυνους, που είναι η εξουσία του κεφαλαίου και οι ενώσεις του».

«Η μεγαλύτερη απάτη»

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε χθες η Φώφη Γεννηματά λίγο πριν από την τελική ευθεία των εκλογών. «Δεν είναι το νέο, αλλά το τέλος του παλιού», ανέφερε χαρακτηρίζοντας τον περίφημο αντιμνημονιακό του αγώνα ως τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του τόπου.

«Παραμένουμε αντιμνημονιακοί»

«Οι ΑΝ.ΕΛ. παραμένουν αντιμνημονιακή δύναμη», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Kontra News", ενώ απέρριψε κάθε πιθανότητα συμμετοχής των ΑΝ.ΕΛ. σε κυβέρνηση όπου θα λαμβάνει μέρος και το ΠΑΣΟΚ.

Άγριο μνημόνιο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή για να είμαστε ακριβείς μια στενή ομάδα περί τον Αλέξη Τσίπρα, ερήμην των συλλογικών κομματικών οργάνων, αποφάσισε να συνομολογήσει ένα νέο τρίτο άγριο και σκληρότατο μνημόνιο, το οποίο ψήφισε στη Βουλή από κοινού με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι», τονίζει ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη "Real News".

Επίθεση Μεϊμαράκη: «Η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι παιχνίδι»

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός έπρεπε να εξαντλήσει την διερευνητική του εντολή και να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

«Πήρε 251 ψήφους στη Βουλή και πήγε σε εκλογές», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και εξήγησε ότι η Νέα Δημοκρατία έδωσε θετική ψήφο ώστε η χώρα να μη φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι δυνατόν να βρίσκεται στο παιχνίδι και να ζητάει τη βοήθεια του κοινού για να ανοίξει η κουρτίνα δύο; Εδώ κυβερνάμε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. Ο ίδιος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι πραγματοποιεί εκλογές-εξπρές, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για διάλογο, και τόνισε πως το έκανε αυτό για να προλάβει, πριν έρθουν τα "ραβασάκια" για τον ΕΝΦΙΑ και το 23% ΦΠΑ.

«Φοβάται και το διάλογο. Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μη συζητήσουμε;», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας και αποχής, καθώς τον Ιανουάριο αυτή η ψήφος κόστισε 90 δισ. στη χώρα από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News