Ελλάδα

Μητρόπουλος: "Δέχομαι την τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο"

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε την Παρασκευή κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλ. Μητρόπουλος, με σημερινές του δηλώσεις έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τελικά να είναι στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της περιφέρειας Αττικής, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, την πρόταση «τιμητική».

«Σύντροφε, πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι, καλή επιτυχία. Σας τιμώ», έγραψε ο Αλ. Μητρόπουλος σε μήνυμα που απέστειλε στο κινητό του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με το ethnos.gr.

«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική, να εκφράσω και με αυτή τη θέση τον πολύπαθο λαό που με τίμησε», είπε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" και πρόσθεσε:

«Θέλω να δείξω ανωτερότητα και θα τους αποδείξω ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι. Αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος στην κάλπη. Δε θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος».

Μιλώντας σήμερα στην ίδια εκπομπή, ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα και υπεύθυνος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, Αλέκος Φλαμπουράρης, είπε: «Ήταν λογικό από τη στιγμή που ο εισαγγελέας ζητάει την άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου να ανασταλεί - αφού έχουμε και εκλογές - η δυνατότητά του να είναι βουλευτής. Παρ' όλα αυτά δεν είπαμε να μην υπάρχει πουθενά και όταν ξεκαθαριστεί αυτό να μπορεί να αξιοποιηθεί ο Αλέξης σε οτιδήποτε».

Υπενθυμίζεται ότι χθες η επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κ.Ε. να μη συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Σχόλια