Ελλάδα

"Είμαι μεταβατικός πρόεδρος στο δρόμο για το Μαξίμου"

«Τα ψέματα τελείωσαν, όλοι έχουν καταλάβει πλέον ποια είναι η αλήθεια», τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Action24.

«Όπως βλέπετε είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά εγώ δε μοιράζω υποσχέσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει όλοι να συνεννοηθούμε.

«Και αυτό», είπε, «γιατί η κοινωνία η ίδια μας στέλνει σαφές μήνυμα συνεννόησης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε βαριές ευθύνες στον κ. Τσίπρα για το μεταναστευτικό, τόνισε πως η προσφυγή στις κάλπες είναι αποκλειστική ευθύνη δική του και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως με βάση το κείμενο των «53» υπάρχει «μεγάλο ρίσκο να μας ξαναπάνε στις κάλπες», κάτι που «θα ήταν καταστροφή».

Σχολιάζοντας τέλος το γεγονός ότι του λένε πως είναι μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., απάντησε λέγοντας πως «ναι, είμαι μεταβατικός στο δρόμο για το Μαξίμου».

Για το μεταναστευτικό: «Ήμασταν σε μία πολύ καλή φάση συνεννόησης με την Ευρώπη για το κρίσιμο αυτό ζήτημα και είχα ζητήσει να ενημερωθεί και ο ΟΗΕ για να έχουμε μία παγκόσμια πολιτική. Αδιαφόρησε και δυσφόρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα "περάστε απέναντι". Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι "περνάς άνετα".

Η εικόνα του μικρού παιδιού που ξεβράστηκε στις ακτές μας σόκαρε όλους. Υπήρχαν 20.000 νεκροί αυτό το καλοκαίρι. Εγώ είμαι άνθρωπος, όπως όλοι μας, όχι μόνο στη Ν.Δ. και θέλουμε ανθρώπινα να το δούμε το θέμα.

Αποδεικνύεται ότι ούτε καν η αρχή και η επιτροπή που χρειαζόταν για να πάρουν τα χρήματα, όπως λέει ο επίτροπος ο κύριος Αβραμόπουλος, δεν υπήρχε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες.

Σας λέω ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινα στα νησιά που έχουν το πρόβλημα. Και θα πήγαινα για να δω το πρόβλημα για το οποίο έχω ήδη ενημερωθεί. Θεωρώ όμως ότι θα παρερμηνευτεί η επίσκεψή μου ως προεκλογική υποκρισία».

Για τα ψηφοδέλτια: «Από την πρώτη μέρα δήλωσα ότι δε θα προχωρήσουμε σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, εκτός αν κάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν. Μου είπαν κάποιοι για το Επικρατείας: "Δε θα βάλεις μερικούς δικούς σου;". Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία».

Για τις συνεργασίες: «Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει το μήνυμα της συνεννόησης.Αυτές οι εκλογές έχουν ένα μεγάλο θετικό, ότι τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές.

Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση.

Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε.  Και δε με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα.

Όλα θα μας τα δείξει ο λαός στην κάλπη. Κατά τη γνώμη μου θα είναι μήνυμα συνεργασιών.

Έχει τεράστιες ευθύνες ο κύριος Τσίπρας και γιατί μας πήγε σε εκλογές και γιατί κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει, σύμφωνα και με το κείμενο των 53. Μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε, η οποία του λέει ότι πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακός και προβλέπω ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, σε δύο βδομάδες, θα έχει γίνει αντιμνημονιακός».

Για τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση: «Σας θυμίζω ότι όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και σας θυμίζω ότι τον είχαν παραπέμψει λίγες μέρες πριν.

Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις.

Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε. Πώς να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε ούτε τα πρακτικά, τι λέγανε...».

Για το «μεταβατικός αρχηγός» της Ν.Δ.: «Μεταβατικοί είμαστε όλοι οι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, δε με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αυτήν την περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου».  

Για τα πρόσωπα της κυβέρνησης που θα σχηματίσει: «Η κυβέρνηση πρέπει να συγκροτηθεί από τα ικανά και άξια στελέχη της κοινωνίας».

Επίσκεψη σε Βόλο και Λάρισα το Σάββατο

Τη Μαγνησία θα επισκεφτεί το Σάββατο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μειμαράκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιφέρεια. Από το πρωί, θα επισκεφτεί διαδοχικά τον Αλμυρό και το Βελεστίνο, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της Μαγνησίας στο ξενοδοχείο "Volos Palace" και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Στις 19:30 το Σάββατο ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει σε κεντρική ομιλία στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Σχόλια