default-image

Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. σε δύο νέα γκάλοπ

Ελλάδα
Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. σε δύο νέα γκάλοπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το "φως" της δημοσιότητας την Παρασκευή, και ενώ νωρίτερα γίνονταν γνωστά τα αποτελέσματα ενός άλλου γκάλοπ, αυτού της Metron Analysis, που έδειχνε οριακό προβάδισμα της Ν.Δ.

Στις δύο νέες δημοσκοπήσεις, ωστόσο, έχουμε ίδια ποσοστά για τους δύο μονομάχους. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Star δίνει ισοπαλία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν στην πρόθεση ψήφου 25,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,9%, η ΛΑΕ με 3,6%, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. συγκεντρώνουν ποσοστό 2,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. συγκεντρώνουν 29,6%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,3%.

Την ίδια ώρα, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 37,1% των πολιτών επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ με 27% "δείχνει" και έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αλλά και σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υπάρχει ισοπαλία μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 27%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με 6,5%. Στα ίδια ποσοστά με τα τέλη Αυγούστου κινείται το ΚΚΕ με 6% που παραμένει τέταρτη δύναμη, ενώ μισή μονάδα πίσω βρέθηκε το Ποτάμι, που συγκεντρώνει 5,5%.

Ισοπαλία και στην έκτη θέση για ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με 4,5%, ενώ το τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λαϊκή Ενότητα με 4%.

Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν οι ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 1,5%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ίδιο ποσοστό με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, και οι δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 27,5%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ελαφρώς περισσότερες αρνητικές ψήφους.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης με ποσοστό 24% και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 18,5%.

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση ποια κυβέρνησή θα έδινε περισσότερη σιγουριά, το 45% των πολιτών απαντά ότι θα ήταν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Σημειώνεται πως η έρευνα διεξήχθη από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.041 ατόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News