Ελλάδα

Στις 9 Σεπτεμβρίου η "τηλεμαχία" των πολιτικών αρχηγών

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 στις 22:00 θα διεξαχθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με την απόφαση της άτυπης διακομματικής. Αν και οι οι λεπτομέρειες και οι ακριβείς όροι της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης της 9ης Σεπτεμβρίου, θα οριστικοποιηθούν στη νέα σύσκεψη της άτυπης Διακομματικής στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, μέχρι στιγμής υπάρχει συμφωνία σε ορισμένα θέματα. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει «κλείσει» το debate των δύο αρχηγών Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Η «τηλεμαχία» των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, ενώ ταυτόχρονα το όνομα που ακούγεται για το συντονισμό της είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πάνος Χαρίτος.

Οι δημοσιογράφοι που θα ρωτήσουν τους πολιτικούς αρχηγούς θα ορισθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι πολιτικοί συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί στη 1 τα ξημερώματα ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουν καταλήξει σε τρεις θεματικές ενότητες και μια ελεύθερη. Οι θεματικές ενότητες είναι: Κοινωνικό Κράτος-Δημόσια διοίκηση, Οικονομία-Ανάπτυξη, Μεταναστευτικό-Προσφυγικό, Εξωτερική Πολιτική.

Μετά το τέλος και της ελεύθερης ενότητας, κατά την οποία οι δημοσιογράφοι θα απευθύνουν ερώτηση από όποιο πεδίο κρίνουν, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα κάνει μία τοποθέτηση.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Τέρενς Κουίκ των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «ο Πάνος Καμμένος ακύρωσε την ομιλία του στην ΔΕΘ, η οποία είχε καθοριστεί για την 9η Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να προσδιοριστεί η «τηλεμαχία» εντός της ερχόμενης εβδομάδας».

Από το Ποτάμι, ο Δημήτρης Τσιόδρας είπε ότι «αυτό το οποίο αναζητεί η άτυπη Διακομματική είναι να μην υπάρξουν μόνον ερωτήσεις σε προκαθορισμένο χρόνο, αλλά να δίδεται η δυνατότητα στους αρχηγούς να συνομιλήσουν πιο ελεύθερα και να είναι πιο ενδιαφέρον ο διάλογος. «Τεχνικά ψάχνουμε αυτούς τους δρόμους και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε στην τεχνική μορφή του ντιμπέιτ. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει διάθεση από όλους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Σχόλια