Ελλάδα

Συνάντηση Παυλόπουλου με τον ΠΦΣ και την ΕΣΦ

«Δυστυχώς, χρειάστηκε η θυσία αθώων ψυχών στον βωμό της αδιαφορίας και της αμεριμνησίας της Ευρώπης για να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις μας και να αντιληφθεί η Ευρώπη ότι αυτό το τεράστιο ζήτημα είναι ένα θέμα ασφάλειας, αλλά πρωτίστως, ένα θέμα ανθρωπισμού, το οποίο οφείλει να το αντιμετωπίσει με βάση τις αρχές και τις αξίες, τις οποίες πρεσβεύει ή οφείλει να πρεσβεύει η Ευρώπη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη σημερινή συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Φαρμακοποιών.

Ο κ. Παυλόπουλος στη συνέχεια, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο οι Έλληνες φαρμακοποιοί, όσο και οι φαρμακοποιοί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρωτόγνωρο κύμα μεταναστευτικών ροών, που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη, με όρους που ταιριάζουν στην Ευρώπη.

«Οι φαρμακοποιοί δεν ασκούν επάγγελμα αλλά λειτούργημα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη να συμβάλουν ώστε «να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, με τους όρους εκείνους που αφορούν στην προστασία της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου».

«Αλίμονο εάν η Ευρώπη δεν μείνει πιστή σε αυτό το πρότυπο, το οποίο η Ελλάδα της δίδαξε και η Ελλάδα θα υπερασπιστεί εντός Ευρώπης με κάθε τίμημα», δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος κάνοντας λόγια για αξίες που κατάγονται από τον ελληνικό πολιτισμό, που έχει «μπολιάσει» τον πολιτισμό της Ευρώπης.

Έπειτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του να συγκαλέσει και να οργανώσει το Συμπόσιο των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλων των ευρωπαϊκών χωρών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Φαρμακοποιών.

Στη συνέχει ο Κ. Λουράντος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου υποστήριξε πως το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ευρύτερα την Ευρώπη και ενημέρωσε πως έχουν δοθεί, ήδη, οδηγίες στους φαρμακοποιούς των ακριτικών περιοχών και των νησιών, να συνδράμουν όσο μπορούν τους μετανάστες, οι οποίοι «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα».

Παράλληλα ανέφερε πως και οι φαρμακοποιοί περιμένουν από την Κεντρική Ευρώπη αλλά περισσότερο και από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει αυστηρά μέτρα, «ούτως ώστε να μας δώσει και αυτή οδηγίες, τι μπορούμε να κάνουμε περαιτέρω για να βοηθήσουμε την κατάσταση, η οποία εξελίσσεται σε τραγωδία». Κλείνοντας ο κ. Λουράντος υποστήριξε πως «οι φαρμακοποιοί θα σταθούν στο πλευρό και της Ευρώπης και της Ελλάδας, όταν ειδικά η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής κατανομής της Ευρώπης αποτελεί την πόρτα εισόδου των μεταναστών, καθώς βρίσκεται στα όριά της».

Σχόλια