default-image

Ανατροπή με Φωτάκη στη λίστα ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

Ελλάδα
Ανατροπή με Φωτάκη στη λίστα ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει κλείσει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο από το βράδυ της Πέμπτης κεντρικά και μένει μόνο η επικύρωσή του σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει από το πρωί του Σαββάτου και όσο πάει.

Η ενδεκάδα έχει θεαματικές ανατροπές και από ό,τι μαθαίνουμε και ένα-δύο νέα πρόσωπα. Επικεφαλής στη λίστα θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ακολουθεί δεύτερος ο έτερος βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν στην τρίτη θέση και με ασφάλεια εκλόγιμη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, να μην τοποθετείται ο πρώτος επιλαχών με 22.000 σταυρούς Νίκος Ηγουμενίδης (σήμερα διοικητής της Υ.ΠΕ. Κρήτης), μετά την αποχώρηση Κριτσωτάκη για τη ΛΑ.Ε., αλλά ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, πρόεδρος του ΙΤΕ Κώστας Φωτάκης.

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κ. Φωτάκης φέρεται να μην έχει δεχτεί να είναι υποψήφιος βουλευτής (και δη σε σίγουρα εκλόγιμη θέση) καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΙΤΕ.

Με αυτό το δεδομένο, επανέρχεται το όνομα του Νίκου Ηγουμενίδη ως εκείνου που θα συμπληρώσει τις τρεις "σίγουρες" θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του έχει ζητηθεί ήδη να παραιτηθεί από τη θέση του ως επικεφαλής της Υ.ΠΕ. Κρήτης, προκειμένου να κατέλθει στις εκλογές.

Στο ψηφοδέλτιο θα βρεθεί για πρώτη φορά και ο Νικήτας Μπαριτάκης, άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΤΕ προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ (Σοσιαλιστική Τάση Κοτσακά), που όμως είχε συγκρουστεί με τον τότε διοικητή του Παναγή Βουρλούμη για ζητήματα που αφορούσαν τη Siemens και είχε αποστασιοποιηθεί.

Οι πληροφορίες λένε ότι εντός ψηφοδελτίου θα είναι οι Απόλλωνας Φιλλιπής και Μ. Κλάδος, ενώ για τις γυναίκες για την ώρα δεν υπάρχει διαρροή.

Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News