default-image

Άμεση στήριξη της ΕΕ στους αγρότες ζητά ο Μ. Κεφαλογιάννης

Ελλάδα
Άμεση στήριξη της ΕΕ στους αγρότες ζητά ο Μ. Κεφαλογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άμεση στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους αγρότες, ζήτησε ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αίτημα που κατέθεσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν.

Όπως αναφέρεται, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, από κοινού με ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ζητούν με επιστολή τους στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, την ενίσχυση των παραγωγών φρούτων και λαχανικών, κρεάτων και γάλακτος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Λόγω του συνεχιζόμενου ρωσικού εμπάργκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα το εισόδημα των παραγωγών έχει πληγεί σημαντικά. Σε μία εποχή που το εισόδημά τους επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, οι ευρωβουλευτές στην επιστολή τους ζητούν την άμεση λήψη μέτρων  που θα ενισχύσουν τους αγρότες δεδομένης της πολύπλευρης κρίσης στον αγροτικό τομέα. Μέτρα όπως η καλύτερη χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και η επέκταση των πρόωρων πληρωμών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News