default-image

Ένταση στη Μυτιλήνη- Εκκενώθηκε το λιμάνι

Ελλάδα
Ένταση στη Μυτιλήνη- Εκκενώθηκε το λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις ανδρών του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας αντιμετωπίστηκε η «εξέγερση» χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, στις 8 το πρωί έγινε προσπάθεια από περίπου 1000 Αφγανούς, κατάληψης του πλοίου Blue Star 1.

Οι μετανάστες αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο πλοίο φωνάζοντας "Αθήνα- Αθήνα".

Ο καπετάνιος του πλοίου υποχρεώθηκε να σηκώσει τον καταπέλτη, με συνέπεια πολλοί επιβάτες να εγκλωβιστούν στο ντόκο.

Αυτή την ώρα πρόσφυγες και μετανάστες οδηγούνται από τον χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης στον ανοιχτό χώρο της «Φυκιότρυπας», προκειμένου να γίνει  προσπάθεια καταγραφής και καταμέτρησης των ανθρώπων που αναζητούν τρόπο για να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη.

Να σημειωθεί ότι, στην περιοχή της «Φυκιότρυπας» δεν υπάρχει απολύτως καμία υποδομή για την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ χαρακτήρισε «εκρηκτικό» το πρόβλημα. «Είμαστε στο σημείο μηδέν πριν από την έκρηξη. Το πρόβλημα είναι εκρηκτικό», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου. Περιγράφοντας την κατάσταση ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι τοπικές αρχές δεν ξέρουν πόσοι ακριβώς είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο νησί.

«Υπάρχουν περίπου 7-8 χιλιάδες που είναι καταγεγραμμένοι και περιμένουν να φύγουν... Τα πλοία δεν επαρκούν», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου, απευθύνοντας έκκληση να δρομολογηθούν περισσότερα πλοία το ταχύτερο δυνατό. «Δεν θέλω απλώς πλοία, θέλω στόλο», τόνισε ο Σπύρος Γαληνός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News