Ελλάδα

CNBC: "Η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει"

Και «ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να τελειώσει καλά», δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο CNBC, εκφράζοντας την άποψή του πως και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει γιατί η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Ταυτόχρονα ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε πως «το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης είναι ασύμφορο σε μια οικονομία που βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους. Παράλληλα ανέφερε πως δεν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. «Θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστο (το πρόγραμμα), το ίδιο θεωρεί και το ΔΝΤ».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι προσωπικός φίλος του και ένας «εξαιρετικός πολιτικός», ωστόσο δικαιολογώντας τη μη κάθοδό του στις εκλογές δήλωσε πως «δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πώ ότι το κόμμα μας είναι σε θέση πλέον να σταθεροποιήσει την οικονομία».

Ολοκληρώνοντας ο Γιάννης Βαρουφάκης επαίνεσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον οποίο περιέγραψε ως ένα «εξαιρετικό» κεντρικό τραπεζίτη.

Σχόλια