default-image

Η Δράση "συμπράττει" με το Ποτάμι

Ελλάδα
Η Δράση "συμπράττει" με το Ποτάμι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη στήριξή της στο Ποτάμι ανακοίνωσε η Δράση, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

«Με απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία (82,8%) η Δράση αποφάσισε να στηρίξει το Ποτάμι στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, όπως ακριβώς και στις εκλογές του Ιανουαρίου, ενθαρρύνοντας να μετέχουν στα ψηφοδέλτιά του και νέοι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και συμβολικά ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ταυτόχρονα και τα άλλα στελέχη της Δράσης -πλην των υποψηφίων- θα ενταχθούν ενεργά και θα συμμετάσχουν στην εκλογική προσπάθεια του Ποταμιού.

Η Δράση πιστεύει ότι η χώρα θα βγει από το σημερινό αδιέξοδο μόνο αν σχηματιστεί η ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα πολύ πιο φιλόδοξο από την συμφωνία με την ΕΕ και θα στηρίζεται σε δύο άξονες που σταθερά από την ίδρυση της υποστηρίζει η Δράση:

    • Μείωση των φόρων και των δαπανών του κράτους για να αφεθεί χώρος στον ιδιωτικό τομέα για να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, και
    • Αποκομματικοποίηση και εκσυγχρονισμός του κράτους έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα.

Χωρίς ισχυρή παρουσία γνήσιων μεταρρυθμιστών στην επόμενη Βουλή οι στόχοι αυτοί δεν πρόκειται να επιτευχθούν. Γι΄ αυτό και στηρίζουμε το Ποτάμι. Γιατί μεταρρυθμίσεις χωρίς μεταρρυθμιστές δεν υπάρχουν.

Για τους λόγους αυτούς η Δράση θεωρεί την στήριξη αυτή όχι απλώς εκλογική, αλλά και ευρύτερης στρατηγικής σημασίας για την επιτυχία του μεταρρυθμιστικού χώρου και επιδιώκει να έχει διάρκεια και μέλλον. Η στήριξη αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε οργανική συμμετοχή της στο Ποτάμι, εφόσον αυτό αποφασιστεί από το Συνέδριο της Δράσης και υπάρχουν οι προς τούτο αναγκαίες προϋποθέσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News